Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Bina Projesine Yapım Onayı Verildi

Başkan Hasan Ulutaş’ın Ankara ziyareti sonucunda Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası projesinin yapım onayının tamamlandığı açıklandı.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 18:45
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 18:49

Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Bina Projesine Yapım Onayı Verildi

Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Bina Projesine Yapım Onayı Verildi

Ziyaret ve onay süreci

Malatya’nın Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Müh. İbrahim Söyler ile Ankara’da bir araya gelerek ilçedeki sağlık yatırımlarını ele aldı. Görüşmede, Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası Projesi’nin yapım onay sürecinin tamamlandığı resmi olarak aktarıldı.

Sıradaki adımlar ve finansman

Başkan Ulutaş, göreve geldikleri günden bu yana projenin yakın takibini sürdürdüklerini belirtti. Projenin ihale sürecine geçebilmesi için gerekli ödeneğin temin edilmesine yönelik çalışmaların, milletvekilleriyle iş birliği içinde devam edeceğini vurguladı. Yerel yönetim ve ilgili bakanlık arasındaki koordinasyonun ihale ve uygulama aşamalarında belirleyici olacağı kaydedildi.

Hizmet kapasitesi ve yerel etki

Ek bina projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte, ilçedeki sağlık hizmetlerinin kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Bu yatırımla birlikte poliklinik, yatak sayısı ve acil servis kapasitesi gibi alanlarda iyileştirmeler sağlanması bekleniyor. Başkan Ulutaş, projenin Akçadağlı vatandaşlara hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

Yetkililer, yapım onayının alınmasının önemli bir aşama olduğunu; ancak projenin tamamlanması için finansman, ihale ve inşaat süreçlerinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirtiyor. Belediye kaynakları ve merkezi hükümet temsilcilerinin koordinasyonunun, projenin zamanında ve etkin şekilde gerçekleşmesinde belirleyici olacağı bildirildi.

MALATYA'NIN AKÇADAĞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN ULUTAŞ, SAĞLIK YATIRIMLARI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DR....

MALATYA'NIN AKÇADAĞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN ULUTAŞ, SAĞLIK YATIRIMLARI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DR. MÜH. İBRAHİM SÖYLER’İ ZİYARET EDEREK İLÇEDEKİ SAĞLIK YATIRIMLARINA İLİŞKİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.