AK Parti grup başkanları milletvekillerini bilgilendirdi
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala başkanlığında düzenlenen kapalı grup toplantısı, terörle mücadeleye ilişkin hazırlanan kanun teklifinin milletvekillerine anlatılması amacıyla yapıldı. Toplantı basına kapalı olarak saat 10.15'te başladı ve yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Toplantının gündemi:
Görüşmede, 'Terörsüz Türkiye' süreci kapsamında hazırlanan Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifinin içeriği ve uygulama boyutları hakkında milletvekillerine bilgi verildi. Katılımcılara teklifin amaçları, kapsamı ve TBMM sürecine ilişkin planlar aktarıldı.
Yapılan açıklamalar:
Toplantı sonrası konuşan AK Parti Grup Başkanı Güler, "Şimdi kendi aramızda görüşme ve inceleme yapacağız. Müzakere yaptık" ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin teklifin bugün TBMM Başkanlığına sunulup sunulmayacağı yönündeki sorusuna Güler, "Tabii, tabii" diye yanıt verdi.
Toplantının kapalı gerçekleştirilmesi ve teklifin ayrıntılarının grup içinde değerlendirilmesi, teklif üzerinde hem teknik hem siyasi düzeyde son hazırlıkların yapıldığını gösterdi. Milletvekillerinin bilgilendirilmesinin ardından teklifin TBMM takviminin nasıl işleyeceği yakından takip edilecek.