Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 2025'i Aile Yılı İlan Etti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2025'in "Aile Yılı" olarak ilan edildiğini açıkladı. Göktaş, aileleri merkeze alan bir eylem planını hayata geçirdiklerini belirterek, ailelere yönelik kapsamlı çalışmaların süreceği vurgusunu yaptı.
KKTC Temasları ve Ortak Çalışmalar
Bakan Göktaş, bazı temaslar için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulundu. Ziyareti sırasında KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile bir araya gelen Göktaş, Türkiye'nin bilgi birikimini KKTC ile paylaşacaklarını ve ortak çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.
Aile Odağındaki Çalışmaların Önemi
Göktaş, Türk Devletleri Teşkilatı'nın sosyal politikalar toplantısında aile, kadın, engelli ve çocuk odaklı çalışmaları hızlandırma yönündeki adımları anımsatarak, aile kavramının günümüzde ciddi tehditler ve riskler altında olduğunu belirtti. "Ailemiz geleceğimiz, ailemiz istikbalimiz. Bizler de ailelerimizi tüm bireyleriyle birlikte güçlendirmeye yönelik çalışmalarımıza hız verdik," dedi.
KKTC'ye Süreklilik Taahhüdü
Toplumda desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimlere ulaşmanın önemine değinen Göktaş, Türkiye'nin KKTC'ye aile, engelli, çocuk ve yaşlı bakım konularında süregeldiklerini ifade etti. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gardiyanoğlu ise Erdoğan'ın sosyal hizmetlere verdiği önemi takdir ettiklerini kaydetti ve sosyal hizmetlerin rehabilitasyon projelerine öncelik verdiklerini belirtti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli temasları kapsamında bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile heyetler arası toplantıda bir araya geldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli temasları kapsamında bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile heyetler arası toplantıda bir araya geldi.