Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla denetimlerini artırdı. Jandarma Özel Harekat Timi, asayiş ve trafik ekipleri ile birlikte, Ali Dağı Köyü sınırlarındaki ormanlık ve mesire alanlarında devriye atarak bölgede denetim yapmaktadır.
7 gün 24 saat esasına göre faaliyet gösteren ekipler, dron ve termal kameralar kullanarak bölgeyi sürekli izliyor. Jandarma, bu denetimler aracılığıyla, orman yangınlarına yol açabilecek davranışları önlemek için vatandaşları uyarıyor.
Ekipler, yangına sebep olabilecek mangal yakma, sigara izmariti atma gibi davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurgularken, cam ve pet şişeleri ormanda bırakmama konusunda da dikkat çekiyor.
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangın riskine karşı ormanlarda denetim yapıyor.
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangın riskine karşı ormanlarda denetim yapıyor.