Adapazarı'nda Hamsi Festivali: Doluya Rağmen Horon ve 2 Ton Hamsi İkramı

Adapazarı'nda düzenlenen hamsi festivalinde dolu yağışına rağmen vatandaşlar horon oynadı; yaklaşık 2 ton hamsi Gar Meydanı'nda ikram edildi.

Yayın Tarihi: 27.12.2025 18:34
Güncelleme Tarihi: 27.12.2025 18:34

Adapazarı'nda Hamsi Festivali: Doluya Rağmen Horon ve 2 Ton Hamsi İkramı

Adapazarı'nda hamsi festivali: doluya rağmen horon ısıttı

Festivalde yaşananlar

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, Sakarya Rizeliler Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından şehir merkezinde ilk kez düzenlenen hamsi festivalinde, dolu yağışına rağmen coşku sürdü. Gar Meydanı'nda kurulan stantlarda tulum ve kemençe eşliğinde horonlar tepildi; etkinlik, soğuk havaya rağmen renkli görüntülere sahne oldu.

Festival kapsamında vatandaşa yaklaşık 2 tona yakın hamsi ikram edildi. Müzik eşliğinde onlarca kişi el ele tutuşarak horon oynadı; dolu yağışı, katılımcıların ritmini kesmedi ve etkinlik alanı boyunca sıcak bir birliktelik görüntüsü oluştu.

Organizatörlerin değerlendirmeleri

Etkinlikte dağıtılan hamsi miktarına ilişkin konuşan dernek üyesi Serhan Nizam, "Soğuk kış gününde içleri ısıtacak hamsi festivali düzenledik. Vatandaşların da katılımı yoğun oldu ve iki ton hamsiyi de hemşerilerimize ikram etti" dedi.

Dernek üyesi Alptekin Ekşi ise etkinliğin amacını şu sözlerle özetledi: "Halkımıza soğuk kış gününde hamsi, tulum ve kemençe ile kültür birleşmesi yaşatıyoruz. Şuan dolu da yağsa hamsinin, kemençe ve tulumun sıcaklığı insanları ısıtıyor. Böyle bir etkinliği Sakarya’nın merkezinde ilk defa yapıyoruz. Bunun devamı gelecek çünkü insanların ilgisi ve neşesi gerçekten güzel."

Kültürel buluşma ve sonuç

Etkinlik, hem hamsinin ikram edilmesi hem de tulum-kemençe eşliğinde oynanan horonla Rize ile Sakarya arasında bir kültür köprüsü kurma hedefini somutlaştırdı. Dolu altında da süren horon, yerel kültürün katılımcılar tarafından sahiplenildiğini gösterdi ve festivalin şehir merkezindeki ilk uygulaması olarak kayda geçti.

SAKARYA’NIN ADAPAZARI İLÇESİNDE DÜZENLENEN FESTİVALE KATILAN VATANDAŞLAR, DOLU YAĞIŞINA ALDIRIŞ...

SAKARYA’NIN ADAPAZARI İLÇESİNDE DÜZENLENEN FESTİVALE KATILAN VATANDAŞLAR, DOLU YAĞIŞINA ALDIRIŞ ETMEDEN HORON TEPTİ.

SAKARYA RİZELİLER KÜLTÜR VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ŞEHİR MERKEZİNDE İLK...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.