ABD merkezli baharat firması temsilcileri, Türk ortaklarıyla birlikte Bayburt'ta tarhun tarlalarında incelemelerde bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, firma yöneticisi Kevin John Lindshet ve Türk iş ortaklarına, kentin tescilli tıbbi aromatik bitkisi olan tarhun otunun üretim süreci hakkında bilgi verdi.
Lindshet'in Türkiye'deki iş ortaklarından İnanç Serbes, Amerikalı temsilcilerin tarhun üretim alanlarını yerinde görmek amacıyla Bayburt'a geldiğini belirtti. Serbes, "Tarhun üretim alanlarını gezerek hem çiftçilerle görüştük, hem de kurutma ve toplama gibi faaliyetleri inceledik. Çok olumlu geçti. Amerikalı firmanın temsilcileriyle toplantılarımızı tamamladık. Yıllık 40 ton civarında bizden talep var," dedi.
Bayburt'ta üretilen tarhunun kalitesini çok beğendiklerini ifade eden Serbes, "Buradaki ürünün rengini, kalitesini çok beğendi. Özellikle kokusuna hayran kaldı. 10 yıllık bir protokol imzalayıp, buradaki tüm üretimi almak istediğini belirtmişti. İl Müdürümüzle bir değerlendirme yapacağız, umarım istenilen üretim kapasitesine ulaşılır. Bayburt bu konuda kendisini çok güzel geliştirmiş," şeklinde konuştu.
Tarhunun Amerika'da yemeklerin yanı sıra içeceklerde de kullanıldığına dikkat çeken Serbes, tüketim alanının her geçen gün arttığını sözlerine ekledi. Tarhun üreticisi Feryal Haşlak ise Bayburt'ta Amerikalı müşterilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, tarhunun pazarlanması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.
ABD'de faaliyet gösteren baharat firmasının temsilcileri, Türkiye'deki ortaklarıyla birlikte Bayburt'ta tarhun tarlalarında incelemelerde bulundu.
ABD'de faaliyet gösteren baharat firmasının temsilcileri, Türkiye'deki ortaklarıyla birlikte Bayburt'ta tarhun tarlalarında incelemelerde bulundu.