Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Arap Zirvesi için bulunduğu Mısır'da, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi. Costa, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Mısır'da düzenlenen Arap Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Şara ile ilk kez bir araya geldiklerini duyurdu.
Costa, görüşmeye dair açıklamasında, “Devam etmekte olan siyasi süreci ve Suriye'nin karşı karşıya olduğu güçlükleri ilk elden dinlemek faydalı oldu.” ifadesini kullandı ve AB'nin Suriye'deki demokratik, barışçıl ve kapsayıcı geçiş sürecini desteklemeye “tam anlamıyla angaje olduğunu” belirtti.
Costa, görüşmede AB'nin ülkenin toprak bütünlüğüne büyük önem verdiğinin altını çizerken, “Suriye, kapsayıcı ve Suriyeliler tarafından yönetilen bir siyasi süreç kapsamında ülkeyi yeniden birleştirmek ve yeniden inşa etmek için tarihi bir fırsata sahip.” değerlendirmesini de yaptı.
Ayrıca, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 17 Mart'ta Suriye'ye destek konulu bir konferans düzenleneceğini hatırlatan Costa, burada yeni yönetimden yetkililerle bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa (solda), Arap Zirvesi için bulunduğu Mısır'ın başkenti Kahire'de, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara (sağda) ile bir araya geldi.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa (solda), Arap Zirvesi için bulunduğu Mısır'ın başkenti Kahire'de, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara (sağda) ile bir araya geldi.