6. Esenler Öykü Günleri'nde Onur Ödülü Necip Tosun'a Verildi
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Esenler Öykü Günleri kapsamında düzenlenen 'Onur Ödülü' programında yazar Necip Tosun onur ödülüne layık görüldü. Tören, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti ve programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ödül takdimi ve anısal bağış
Video gösterimi ve protokol konuşmalarının ardından Başkan Mehmet Tevfik Göksu tarafından Necip Tosun'a 'Onur Ödülü' ve bir tablo hediye edildi. Ödülün yanı sıra, Tosun'un ilk öyküsünün yayınlanmasının 43. yılı anısına Esenler Belediyesi tarafından yazara ithafen memleketi Kırıkkale'de 43 fidan bağışlandı.
Başkan Göksu'nun değerlendirmesi
Törende konuşan Başkan Göksu yaşamı ve öyküyü ilişkilendirerek, hikâyelerin bireyin hayatına kattığı anlamı vurguladı. Göksu, "Biz hayata bir sesle başlarız. Sonra o ses bir ömre dönüşür ve bir hikayeye dönüşür" diyerek öykülerin insanın aidiyet duygusunu beslediğini söyledi. Başkanın konuşmasından öne çıkan başka bir ifade ise, "Bizi anlamlandıran şey galiba sözlerimizden daha fazla hikayelerimiz" oldu.
Yazarın mesajı ve etkinliğin önemi
Tören öncesi konuşan Necip Tosun, 6. Esenler Öykü Günleri'nin 'Memleket Öyküleri' teması çerçevesinde edebiyat ve memleket meselelerinin gündeme taşındığını belirtti. Tosun, etkinliğin edebiyatı ve kültürü yeniden görünür kıldığını; edebiyatçıları, sanatçıları ve izleyicileri bir araya getiren bu tür buluşmaların yaygınlaşmasını diledi. Ödülü; kendisinden yararlandığı Rasim Özdenören, Mustafa Kutlu, Cahit Zarifoğlu gibi büyük ustalara ithaf ettiğini açıkladı.
Konser: Memleket Türküleri
Ödül töreninin ardından sahne alan Aykut Kuşkaya, "Memleket Türküleri" konserinde sevilen türküleri seslendirdi ve etkinlik müzikle sonlandı.
Etkinlik, yerel düzeyde edebiyatın ve kültürün güçlendirilmesine yönelik bir adım olarak değerlendirildi; ödül takdimi, anısal fidan bağışı ve ardından düzenlenen konser, günün kapsamını hem kültürel hem de toplumsal bir boyuta taşıdı.
ESENLER BELEDİYESİ'NCE DÜZENLENEN 6. ESENLER ÖYKÜ GÜNLERİ KAPSAMINDA "ONUR ÖDÜLÜ" PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. PROGRAMDA YAZAR NECİP TOSUN'A ‘ONUR ÖDÜLÜ' TAKDİM EDİLİRKEN TÖRENİN ARDINDAN SAHNE ALAN AYKUT KUŞKAYA ‘MEMLEKET TÜRKÜLERİ' KONSERİ VERDİ.