Bist 100
10.764,3 1%
DOLAR
32,2 -0,01%
EURO
35,04 0,07%
ALTIN
2.489,61 0,06%

48 ilde KDV’siz konut alma şansı kapınızda! Anında başvursanız kazanacaksınız

Ülkemizin dört bir yanında sürekli olarak yaptığı ev kampanyaları ile vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ’den yeni bir kampanya haberi daha geldi. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 09.05.2024 22:54
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 22:54

48 ilde KDV’siz konut alma şansı kapınızda! Anında başvursanız kazanacaksınız

Kurulduğu günden itibaren milyonlarca vatandaşın ev sahibi olmasına katkıda bulunan TOKİ’den yeni bir duyuru daha geldi. Detaylar haberimizde…

banka

TOKİ İLE 48 AY VADELİ KDV'DEN MUAF ARSALAR SATIŞA ÇIKTI!

TOKİ, uzun vadeli esnek geri ödeme olanağı sağlayarak, arazi projeleriyle halkın cebine destek oluyor. Mayıs ayında KDV'den muaf arsa satışlarının listesi paylaşıldı. 48 ay ön ödemeyle merak uyandıran arsa satın alma programı

Konut piyasasında arz-talep dengesinin değişmesi insanları farklı çözümlere yönlendiriyor. Yeni bir ev almak yerine ömür boyu yatırım olarak arsa satın alma düşüncesiyle kendi arsası üzerine ev yapmayı planlıyor.

TOKİ, 81 ilde belirli dönemlerde hayata geçirdiği özel projelerle bütçeyi koruyarak, esnek ve uzun vadeli borç geri ödeme olanakları sunarak halkın dikkatini çekiyor. Bazen yatırım için, bazen de kendi mülkünüzü inşa etmek için değerli görülen arsaların satışına mayıs ayından itibaren devam edilecek.

TOKİ KDV'den muaf 391 parsel arsanın satışına başladı. TOKİ ile satın alınan araziler sadece konut amaçlı değil aynı zamanda turizm veya sanayi tesislerinin inşaatı için de kullanılabilecek.

TOKİ ARSA SATIŞLARI HANGİ GÜN BAŞLAYACAK?

TOKİ arsa satışlarında ön kayıt aşamasında %25 oranında depozito alınmaktadır. Tüm koşullar sağlandığında arsa bedeli 48 ay taksitlerle ödeniyor. Yeni bir arazi satış tarihi belirlendi ve açık artırmayla halka açık hale getirilecek. Arsa satış programı 7 ve 8 Mayıs'ta başlayacak ve toplam 33 ilde açılacak. 33 ilde 391 arsa asıl sahiplerine iade edilecek.

Güneydoğu Anadolu'dan İç Anadolu'ya, Akdeniz'den Ege Denizi'ne kadar çoğu bölgede yatırım fırsatı olarak değerlendirilen arsaların tahmini fiyatları ve arsa değerleri farklılık gösterebilmektedir. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenler TOKİ'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.