Pastane tarifini sollayıp geçecek 40 yıllık ev hanımından verilen un kurabiyesi tarifi paylaşıldı. Tüm detayları ile paylaşılan un kurabiyesi tarifine hem siz hem misafirleriniz bayılacak. Dilerseniz ikindi çayında dilerseniz akşam çayında eşlikçi olacak un kurabiyesi sayesinde parmaklarınızı yiyeceksiniz. Pastane usulü un kurabiyesi yapabilmek için dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların başında tereyağı, yumurta ve diğer sıvı malzemelerin oda sıcaklığında en az 1 saat önceden bulundurulması yer alıyor. Ek olarak tarif hazırlarken malzeme miktarlarınızın tarifteki miktarlarla aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Hamurunuzu fazla bekletmemek ve fırın sıcaklığını doğru şekilde ayarlamak da bir hayli önemli. Son olarak ise pişirme süresini takip ederek kurabiyenizini doğru zamanda fırından alabilmek enfes ve lezzetli bir un kurabiyesi yapmanıza sebebiyet verecektir.
PASTANE USULÜ UN KURABİYESİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı ölçüsünde nişasta
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 250 gr margarin
- 4 su bardağı ölçüsünde un
- 1 paket vanilya
PASTANE USULÜ UN KURABİYESİ YAPILIŞI
Malzemelerinizi karıştırdıktan sonra ellerinizi tamamen yağlayarak hamurlarınıza şekil vererek fırın tepsinize dizin. Eğer tereyağı ağır geliyorsa bunun yerine margarin kullanmanızı öneririz. Hemen ardından 150°’de ısıtmış olduğunuz fırınınızı 15 dakika kadar un kurabiyelerinizi pişirin. Daha sonra ise sıcaklığı 100°’ye düşürerek un kurabiyeleriniz tamamen pişene kadar bekletin. Soğuduktan sonra süsleyerek servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...