Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

2024’te araç sahiplerini bekleyen bir zam daha! Hasar basamağına göre değişiyordu!

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zorunlu trafik sigortası güncel tablosunu yayınladı. Bu kapsamda Yeni sigorta bedelleri geçtiğimiz aydan bu yana artışa maruz kalmış oldu.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 09:39
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 09:39

2024’te araç sahiplerini bekleyen bir zam daha! Hasar basamağına göre değişiyordu!

Araç sahiplerinin trafiğe çıkmadan önce zorunlu olarak yaptırmaları gereken işlemler arasında zorunlu trafik sigortası yer almaktadır. Her sene yenilenmesi gereken zorunlu trafik sigortası yaşanan olası bir kazada sürücü haklarını korunması amacıyla yapılmaktadır. Bu kapsamda kaza sonrasında karşı tarafa verilen zararların karşılanması hedeflenmektedir. Zorunlu trafik sigortası fiyatları her ay belli periyotlarla güncellenmektedir. İl il değişkenlik gösteren zorunlu trafik sigortası tutarı aracın grubuna göre de değişebildiği bilinmekteyken sigorta şirketleri belirlenen bu tavan rakamlara teklif vererek aşağı çekebilmektedir.

ZORUNLU SİGORTA FİYATLARI OCAK 2024

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zorunlu trafik sigortası güncel tablosunu yayınladı. Bu kapsamda Yeni sigorta bedelleri geçtiğimiz aydan bu yana %10 artışa maruz kalmış oldu.

TL

Yeni yıl zamları ile birlikte araç sahiplerinin en çok merak ettiği konu zorunlu trafik sigortası rakamları olmaktaydı.

TRAFİK SİGORTASI FİYATINA %10 ARTIŞ

Yapılan açıklama kapsamında Yeni sigorta bedellerine %10 artış yapıldığı belirtildi.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NEDİR?

Yaşanılan herhangi bir kaza sonrasında karşı taraf aracının aldığı hasarların ya da karşı tarafın bedeni zararlarının karşılanması adına senede bir sefer ödenen poliçe türü, trafik sigortası olarak bilinmektedir. Geçtiğimiz senelerde zorunlu trafik sigortası fiyatlarına yapılan fahiş artış, araç sahiplerinin dikkatini çekmiş ve düzenlenen kanunlar kapsamında tavan fiyat uygulamasına geçirmişti. Devlet tarafından belirlenen tavan fiyattan yüksek tutarda sigortacılar herhangi bir teklif verememektedir

TAŞIT

Zorunlu Trafik sigortasında her ay tavan fiyat belirlemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda enflasyona bağlı olarak seyyanen zam artışı da sağlanabilmektedir. En son Mayıs ayında sigorta tavan fiyatına %5 zam uygulaması yapılmıştı.

 

EN UCUZ TRAFİK SİGORTASI KAÇ PARA

Geçtiğimiz ay başında İstanbul'da 8. basamak trafik sigortası tavan fiyatı 3.369 TL olarak açıklanmıştı. İmzası atılan %10 zam sonrasında 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 3706 liraya arttırıldığı hesaplandı.

HASARA GÖRE SİGORTA FİYATLARI

En düşük trafik sigortası kazaya en hafif karışan araçlara sağlanırken, sürekli kazaya karışan sürücüler sıfırıncı basamakta yer almaktadır. Bu kapsamda yapılan zam sonrasında sıfırıncı basamak zorunlu trafik sigortası 22.236 liraya çıkarılmıştır. Ortalama fiyatları bakılacak olunursa 2023 yılında 7412 lira olarak ödenen 4 basamak sigorta 2024 zamları ile birlikte 8153 liraya yükselmiş bulunuyor. Zorunlu trafik sigortası rakamları il il değişkenlik göstermektedir. 2024 yılı içerisinde illere göre uygulanacak taban tarifeler şu şekilde açıklanmıştır