Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

10 Nisan'a kadarki kallavi sigara zammı fısıldandı! Böylesi hiç yapılmamıştı

Ortaya atılan iddialarda bir süredir sessizliğini koruyan sigara fiyatları, 31 Mart akabinde arttıkça artacak.

Yayın Tarihi: 30.03.2024 08:57
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 08:57

10 Nisan'a kadarki kallavi sigara zammı fısıldandı! Böylesi hiç yapılmamıştı

Sigara zammı olacak mı? sorusu vatandaş tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Her sene Ocak ve Temmuz aylarında zamlanan ancak 2 senedir enflasyon rakamlarının hat safhada yükselmesi sebebiyle yapılan zam sayısının adeta sayılamadığı sigara fiyatlarına bir zam beklentisi daha 31 Mart yerel seçimlerden sonra olacağı iddiaları ortalığı velveleye verdirdi. Ortaya atılan iddialarda bir süredir sessizliğini koruyan sigara fiyatları, 31 Mart akabinde arttıkça artacak. 

Yerel seçimler sonrasında bazı yayın organları tarafından ortaya atılan iddialar da tüm ürün ve hizmetlere zam yapılacağı konuşulurken, buna sigara fiyatlarının da dahil olacağı iddia ediliyor. Hükümet tarafından zam konusunda yapılan açıklamada seçim spekülasyonu olarak değerlnedirilse de uzmanların gider gelir hesaplamalarına karşılık bu durumun hiç de öyle olmadığı belirtiliyor. 31 Mart akabinde 1-10 Nisan tarahileri arasında sigara fiyatlarına bu zamana kadar yapılmayan zammın uygulamaya koyulacağı tahmin ediliyor. 

tll

SİGARAYA 10 TL ZAM

 En son yapılan kallavi zam uygulaması akabinde durağan dönemine giren sigara fiyatlarına 10 TL zam yapılacağı ve bunun da 10 Nisan'a kadar uygulamaya sokulacağı tahminleri sunuluyor. 

ürkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın son dakika yaptığı açıklama da sigara maliyetlerinin satış fiyatından daha düşük seyretmeye başladığı tahmin edilirken, 10 Nisan'a kadar 10 TL'lik zammın kaçınılmaz olduğu belirtilmiş bulunuyor.

SİGARA STOKLARI BAŞLADI

Aybaş tarafından ortaya atılan iddialar sigara stoğunun bulunmaması sonrasında daha dikkat çekerken, kimi market ve bakkallar tek paketten fazla sigara vermemesi dikkat çekiyor. Konu ile alakalı Aybaş açıklamasında “Fısıltı 10 TL zam! Sigara zammı konuşuluyor, firmalar sigara satışında ürün kısıtlamasına başladılar” dedi.