Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 -0,03%
EURO
35,02 -0,02%
ALTIN
2.508,9 0,83%

10 Mayıs'ta maaşlara revize! Artık 4 kişilik ailenin geçimine yetecek zamlı maaş ödenecek

Enflasyonun artışının devam ettiği Mayıs ayının ortasına gelinmesine ramak kala maaş zammı haberleri de kamuoyuna sunulmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 10.05.2024 13:09
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 13:09

10 Mayıs'ta maaşlara revize! Artık 4 kişilik ailenin geçimine yetecek zamlı maaş ödenecek

Yeni yıl zamları yılın ortasına gelinmesine ramak kala açıklanmaya devam ediyor. Yeni yılda asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar, gerek özel şirketler gerekse de kamu kurum ve kuruluşları için taban zam olarak şekillenirken, yerel seçim yılı olması sebebiyle bu orana kat be kat eklenerek onay verilen belediye zamları bulunuyor. Temmuz ayına ulaşılmasına 2 ay kadar bir vakit kala emekli ve memur kesim ara zam oranının açıklanacağı günü merakla beklerken, asgari ücret ve asgari ücret üzerinden zam alan çalışana zam yapılıp yapılmayacağı konusu da yakından araştırılıyor. Zam konuları ile alakalı olarak yaşanan bir çok gelişme gün gün kamuoyuna sunulmaya devam ediyor.

tll

Enflasyonun artışının devam ettiği Mayıs ayının ortasına gelinmesine ramak kala maaş zammı haberleri de kamuoyuna sunulmaya devam ediyor. Özellikle de seçimler akabinde durağanlaşan belediye personeli zamlarına geçtiğimiz gün yenisi eklenmiş bulunuyor.

BELEDİYE TOPLU İŞ GÖRÜŞMELERİ DEVAM

Mart ayı yerel seçim sonuçları akabinde yeni başkanlar görev koltuklarına otururken, belediye zamları da durağan seyrine geri dönmüştü. Maaş zamları yerini promosyonlara bırakırken, gerek çalışan gerekse de emekli promosyonları gündemi adeta sollamaya devam ediyor.

tll

Seçim öncesi vaatler de bir bir yerine getirilmesi adına çalışmaya tabi tutulurken, seçim vaadi sonrasında harekete geçen bir belediye de Gürgentepe Belediyesi olarak karşımıza çıkıyor. Toplu İş Sözleşmesinin bir süredir devam ettiği Gürgentepe Belediyesi personeline yönelik bağlı bulunulan sendika ile gerçekleştirilen mutabakatta zam oranı şekillendi. İlk altı ay için çalışanın statüsüne göre %50-60 oranında artış imzası atılırken, yapılan açıklamada 4 kişinin geçim maaşına denk gelecek şekilde hesaplandığı belirtildi.

Bir süredir haberlere konu olacak belediye zam haberi duyulmazken Gürgentepe Belediyesi tarafından alınan zam kararının zam sözleşmesi dolan diğer belediyelere öncülük edeceğe benziyor. Temmuz ayı gelmeden bir çok belediye tarafından yapılması planlanan iş sözleşmeleri akabinde sosyal medya hesaplarından kamuoyuna sunulması bekleniyor.