Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,47 0,08%
EURO
34,89 0,39%
ALTIN
2.420,87 -0,23%

Zuckberg’ten açıklama! ‘Meta büyük ölçekli işe alımları asla geri dönmeyecek’

Mark Zuckerberg, Verimlilik Yılı 'kalıcı' hale gelirken Meta'nın büyük ölçekli işe alımlara asla geri dönmeyebileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 02.02.2024 18:01
Güncelleme Tarihi: 02.02.2024 18:01

Zuckberg’ten açıklama! ‘Meta büyük ölçekli işe alımları asla geri dönmeyecek’

Eski adı Facebook olan Meta'nın kurucu ortağı ve CEO'su Mark Zuckerberg, perşembe günü şirketin dördüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında yaptığı açıklamada, 2023'ün "Verimlilik Yılı "nın şirket için o kadar başarılı olduğunu ve daha yalın bir işletme yapısının ileriye dönük çalışma şeklinin kalıcı bir parçası olacağını söyledi.

Meta, 2022 sonbaharından bu yana iki tur toplu işten çıkarma gerçekleştirdi ve binlerce çalışanı ya da genel personel sayısının yüzde 22'sini işten çıkararak önceki yıllardaki işe alım artışından keskin bir dönüş yaptı. Şirketin hisseleri perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak mesai sonrası işlemlerde hisse başına 450 doların üzerine çıktı.

Meta 2023'ten itibaren işten çıkarmalara son verdiğini söylese de Zuckerberg, yeni verimlilik anlayışını uygulamaya devam ediyor. Edinilen bilgilere göre şirket, daha bu yıl Instagram'daki bir yönetim rolünü ortadan kaldırdı ve aynı şeyi diğer kuruluşlar için de yapmayı planlıyor ve etkilenen çalışanlara halihazırda mevcut olan sınırlı sayıda rol için yeniden başvurabileceklerini ve yeniden mülakata girebileceklerini, aksi takdirde işten çıkarılacaklarını söylüyor.

mark zuckerberg

META İŞE ALIMLARI AZALTMAYA DEVAM EDECEK

Meta'nın personel sayısını ve işe alımları da azaltmaya devam edeceğini söyleyen Zuckerberg, şirketin geçen yıl gelir ve karlılığını artırma ve maliyetleri düşürme konusundaki başarısına rağmen, ileriye dönük işe alım planlarının tarihsel olarak yapılanlara kıyasla nispeten minimum düzeyde olduğunu söyledi.

Ayrıca Meta, bu yıl yeni çalışanlar ve bazı yeni roller ekleyecek. Zuckerberg'in deyimiyle "işe alım birikimini" aşmaya çalışırken, daha yüksek düzeyde deneyim ve teknik uzmanlığa sahip çalışanları işe almaya odaklanacak.

CEO, yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemde, hatta 2024'ten sonra bile, benim işletme varsayımım, bunu nispeten asgari düzeyde tutmaya çalışacağımızdır. Yürütme kabiliyetimizin gerçekten su altında olduğu bir noktaya ulaşana kadar, işleri yalın tutmak istiyorum çünkü kültürel olarak yapmamız gereken doğru şeyin bu olduğunu düşünüyorum” dedi.