Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Zonguldak’ta 38 gündür kayıp 7 denizciyi aranıyor

Zonguldak açıklarında fırtınanın kurbanı olan Türk bayraklı “Kafkametler” adlı geminin batmasıyla hayatını kaybeden 5 denizcinin ardından, kayıp 7 denizci için de umutlar tükeniyor. 38 gündür devam eden arama çalışmalarında, kayıp denizcilerden henüz bir iz bulunamadı.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 14:20
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 14:20

Zonguldak’ta 38 gündür kayıp 7 denizciyi aranıyor

Acı olay, 19 Kasım’da Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana geldi. Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyan Türk bayraklı “Kafkametler” adlı kuru yük gemisi, Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı’ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak battı. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan 5’inin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 7 denizci için ise arama çalışmaları başlatıldı.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ekipler, kayıp denizcileri bulmak için karadan, havadan ve denizden arama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara, her türlü hava şartları ve dünyanın tüm açık denizlerinde görev yapabilecek niteliklere sahip, gemi kazalarına, deniz kirliliğine ve yangınlara karşı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün operasyonel gücünü artıran Nene Hatun Gemisi de destek veriyor. Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde, gemi kurtarma enkaz kaldırma şirketi de batık geminin enkazını kaldırma çalışmalarını yürütüyor.

gemi

KAMERUN BAYRAKLI GEMİ DE KARAYA OTURDU

Öte yandan aynı tarihte sürüklenerek karaya oturan Kamerun bayraklı “Pallada” isimli kargo gemisinin söküm çalışmaları da devam ediyor. Gemi, fırtına nedeniyle demir aldığı yerden kopup, Ereğli ilçesi açıklarında karaya oturmuştu. Geminin sökümü için çalışmaların ne zaman tamamlanacağı henüz bilinmiyor.