Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kuraları İstanbul'da çekildi

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kura çekimi İstanbul'da yapıldı; 56 takımın eşleştiği tur, 28-30 Ekim'de tek maç elemesiyle oynanacak.

Yayın Tarihi: 26.09.2025 18:20
Güncelleme Tarihi: 26.09.2025 18:20

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kuraları İstanbul'da çekildi

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kuraları İstanbul'da çekildi

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kura çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene TFF yöneticileri, Ziraat Bankası yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Törene katılan yetkililer

Programa; TFF 1. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, Stratejik Planlama ve Gelişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Aktan, 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Çilingir ile Sportif İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik katıldı. Törende ayrıca Ziraat Bankası yetkilileri ve çok sayıda kulüp temsilcisi yer aldı.

Açıklamalar ve format değişikliği

Kura öncesi konuşan Mecnun Otyakmaz, Ziraat Türkiye Kupası'nın kapsayıcılığı ve genç futbolculara sağladığı ilhamın altını çizdi. Otyakmaz'ın ifadeleri şöyle: "Bu yıl 64'üncü kez düzenlediğimiz Ziraat Türkiye Kupası'nda grup maçlarına adım adım yaklaşıyoruz. Türkiye Kupası, sahadaki rekabetin yanı sıra dayanışma, kardeşlik ve fair-play ruhunu içinde barındırıyor. Kupada, amatöründen profesyoneline her oyuncumuz aynı heyecanı yaşıyor. Gençlerimize ilham olan Ziraat Türkiye Kupası, futbol tutkunu ülkemizin her köşesinden takımları aynı organizasyonda buluşturuyor. Futbolumuzun birleştirici gücüne örnek teşkil eden kupamız, tüm liglerimizdeki takımlara da yer vererek kapsayıcılığını göstermiş oluyor."

Otyakmaz, daha önceki turlarda bölgesel kura uygulamasına yer verildiğini belirterek, 3. turdan itibaren adalet ve şeffaflığı güçlendirmek amacıyla kura çekiminin ulusal bazda yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Bu değişiklik, eşleşmelerin coğrafi sınırlamadan bağımsız olarak belirlenmesini amaçlıyor.

Katılımcı takım sayısı ve takvim

Kura çekimine, 2. turu geçen 39 takımın yanı sıra Trendyol Süper Lig'den 7 ve Trendyol 1. Lig'den 10 takım olmak üzere toplam 56 takım katıldı. 3. tur eleme maçları, tek maç eleme usulüne göre 28, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde oynanacak.

3. tur eşleşmeleri

TÜMOSAN Konyaspor-12 Bingölspor

Esenler Erokspor-Ağrı 1970 SK

Orduspor 1967-Merkür Jet Erbaaspor

Fatsa Belediyespor-İmaj Altyapı Vanspor FK

Beykoz Anadoluspor-Yalova FK 77

Astor Enerji Çankaya SK-KCT 1461 Trabzon FK

Kepezspor-Özbelsan Sivasspor

Erciyes 38 Futbol SK-Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü

Arca Çorum FK-Kütahyaspor

Kahramanmaraşspor-Eminevim Ümraniyespor

52 Orduspor FK-SMS Grup Sarıyer

Bursa Yıldırımspor-Corendon Alanyaspor

Zonguldakspor FK-Sipay Bodrum FK

Hesap.com Antalyaspor-Bursaspor

Karacabey Belediyespor-Malatya Yeşilyurt SK

Muşspor-Menemen FK

Silifke Belediyespor-Amed Sportif Faaliyetler

Zecorner Kayserispor-Niğde Belediyesispor

1926 Bulancakspor-Alagöz Holding Iğdır FK

Atko Grup Pendikspor-Çorluspor 1947

Karaköprü Belediyespor-Çaykur Rizespor

Gaziantep FK-Karabük İdmanyurdu

Dersimspor-Fethiyespor

Sakaryaspor-Sultan Su İnegölspor

Aliağa Futbol-Serikspor

Isbaş Isparta 32 SK-Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri

Manisa FK-Muğlaspor

Kahta 02-Kasımpaşa

Haber, kura sonuçlarının sportif dengeler üzerinde yaratacağı etkileri ve özellikle ulusal bazda yapılan kura uygulamasının ilerleyen turlarda nasıl sonuçlar doğurabileceğini takip edecek. Kulüplerin hazırlıkları ve maç trafiği, önümüzdeki günlerde daha netleşecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı