Zimbabve’de Ürünlere Kısıtlama Geldi
Zimbabve'de bazı perakende marketler, ekonomik dalgalanmalar yüzünden ürünlerine "kişi başı bir ürün" satışı sınırlaması uygulamaya başladı.
Panik Alışveriş ve Stok Yüklemeleri
Ülkenin ulusal medya kaynakları, yerel halkın para birimindeki çalkantılar nedeniyle panik halinde stok alımları yaptığını bildiriyor. Zimbabve’nin "Pick n Pay" ve "OK Supermarket" gibi büyük perakendecileri, yüksek kurlar nedeniyle iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor.
Ürün Sınırlamaları ve Ekonomik Önlemler
Bu panik alımlarının önüne geçmek amacıyla, bazı süpermarketler süt gibi temel ürünlere "kişi başı bir ürün" alım limiti getirdi. Zimbabve’nin ulusal para birimi ZiG, geçtiğimiz hafta yüzde 43 oranında değer kaybı yaşadı.
Döviz Kurlarındaki Dalgalanma ve Sorumlular
Zimbabve Merkez Bankası'nın Mali İstihbarat Birimi (FIU), döviz kurlarındaki dalgalanmaların nedenlerinden birinin yasa dışı döviz ticareti olduğunu iddia ediyor.