Zimbabve Süpermarketlerinde Ürün Sınırlaması Başladı

Zimbabve’deki süpermarketler, ürünlerine kişi başı bir satın alma limiti getirdi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 12:48
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 12:48

Zimbabve Süpermarketlerinde Ürün Sınırlaması Başladı

Zimbabve’de Ürünlere Kısıtlama Geldi

Zimbabve'de bazı perakende marketler, ekonomik dalgalanmalar yüzünden ürünlerine "kişi başı bir ürün" satışı sınırlaması uygulamaya başladı.

Panik Alışveriş ve Stok Yüklemeleri

Ülkenin ulusal medya kaynakları, yerel halkın para birimindeki çalkantılar nedeniyle panik halinde stok alımları yaptığını bildiriyor. Zimbabve’nin "Pick n Pay" ve "OK Supermarket" gibi büyük perakendecileri, yüksek kurlar nedeniyle iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor.

Ürün Sınırlamaları ve Ekonomik Önlemler

Bu panik alımlarının önüne geçmek amacıyla, bazı süpermarketler süt gibi temel ürünlere "kişi başı bir ürün" alım limiti getirdi. Zimbabve’nin ulusal para birimi ZiG, geçtiğimiz hafta yüzde 43 oranında değer kaybı yaşadı.

Döviz Kurlarındaki Dalgalanma ve Sorumlular

Zimbabve Merkez Bankası'nın Mali İstihbarat Birimi (FIU), döviz kurlarındaki dalgalanmaların nedenlerinden birinin yasa dışı döviz ticareti olduğunu iddia ediyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı