Zigana Dağı'nda Nisan ortasında lapa lapa kar
Trabzon ile Gümüşhane arasında yer alan Zigana Dağının Maçka ilçesine bakan yamaçlarında Nisan ayının ortasında lapa lapa kar yağışı gözlendi. O anlar fotoğraf ve görüntülere yansıdı.
Yağışın seyri ve bölgesel durum
Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, mevsim normallerinin dışındaki soğuk hava dalgaları nedeniyle yeniden beyaza büründü. Sahil kesiminde görülen yağmur, yüksek rakımlı yamaçlarda kar yağışına dönüştü ve bölgeye izlenebilir manzaralar sundu.
Yerel halkın tepkisi
Rahmi Demir adlı yöre sakini, değişen hava koşullarını şu sözlerle anlattı: "Nisan ayının ortasındayız güzel bir kar yağışı var. Sabah bir kar havası yoktu ama öğleye doğru iyi bir kar başladı. Trabzon’un güzelliği bahar geldi diyoruz ama bir anda Nisan ayının ortasında kar yağabiliyor. Böyle bize güzel süprizler yapabiliyor".
Meteoroloji değerlendirmesi
Meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren güneşin bölgede yeniden kendini göstermeye başlayacağını ve sıcaklıkların artacağını; ancak hafta sonundan itibaren tekrar kısa süreli yağmur yağışlarının etkili olabileceğini bildirdi.
Gözlemler, sahil ile yüksek kesimler arasındaki iklimsel farklılığın tipik yansımalarından biri olarak değerlendiriliyor; Nisan ayı ortasında kaydedilen kar yağışı, bölgedeki değişken hava koşullarının devam edebileceğine işaret ediyor.
TRABZON İLE GÜMÜŞHANE ARASINDA YER ALAN ZİGANA DAĞI'NIN MAÇKA İLÇESİNE BAKAN YAMAÇLARINDA YAĞAN LAPA LAPA KAR OBJEKTİFLERE YANSIDI.