Bist 100
9.070,09 0%
DOLAR
31,46 0,29%
EURO
34,15 0,31%
ALTIN
2.096,87 0,31%

Zeytinyağlı yaprak sarmasını bir de bu tarifle deneyin! Ev hanımları düşman çatlatacak sarma tarifini duyurdu

Evde zeytinyağlı yaprak sarması sarmak isteyenlere harika bir tarifle geldik! Bu tarif sayesinde incecik yaprak sarmaları misafirlerinizi ağırlayacak. Hem tadı tuzu yerinde, hem de tam orta karar pişecek bu yaprak sarması tarifiyle misafirleriniz sarmanız karşısında bayılıp gidecek. İşte ev hanımlarından alınan tarifi ile yaprak sarması...

Yayın Tarihi: 04.01.2024 14:33
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 14:33

Zeytinyağlı yaprak sarmasını bir de bu tarifle deneyin! Ev hanımları düşman çatlatacak sarma tarifini duyurdu

Ev hanımlarından alınmış zeytin yağlı yaprak sarması tarifi ile tadı tuzu yerinde tam kararında pişecek harika bir zeytinyağlı yaprak sarması tarifi sizleri bekliyor. 1 saatte hazırlık yapacağınız, 45 dakikada pişirceğiniz bu tarifle bir tencere yaprak sarmanız hazır. Misafirlerinizin dolmaları yerken parmaklarını da yemediğine dikkat edin! Herkes gelip gidip yaprak sarması tarifini soracak. İşte zeytinyağlı yaprak sarması böyle yapılır! denilecek tarifin detayları...

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ MALZEMELERİ 

  • 500 gram pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde nane
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde sebze baharatı
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 3 tane soğan
  • 700 gram üzüm yaprağı (Salamur yaprak kullandım)
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ölçüsünde zeytinyağ

Sos için

  • 1,5 su bardağı ölçüsünde kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salça
  • 1 limon dilimlenmiş
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Pirinçler kaynamış olan suyun içersinde 5 - 6 saat kadar bekletilir.
  2. Daha sonra suyu süzülerek güzelce yıkanır. 
  3. Mayısdonoz, soğan, sarımsak ince ince doğranır ve pirincin içerisine eklenir.
  4. Ardından zeytinyağı salça ve baharatlar eklenerek güzelce karıştırılır.
  5. Tezgaha yapraklar alınır. 
  6. Uç kısmına ise bir çay kaşığı ölçüsünde sarma harcı eklenerek, kenarlar üçe katlanıp rulo şeklinde sıkı bir şekilde sarılır.
  7. Yapraklar bitene kadar tüm yapraklara aynı işlem uygulanmaya devam edilir. 
  8. Tencerenin içersine sarmalar sırasıyla dizilir.
  9. Üzerlerine bir tabak kapatılır.
  10. Sos için ise bütün malzemeler karıştırarak tencerenin üstüne eklenir.
  11. Kıısık ateş üstünde yapraklar yumuşayana kadar pişirilir.
  12. Yapraklar yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz. 
  13. Eğer yapraklarınız salamura yapraksa muhakkak tuzuna ve yaprağın sertliğine dikkat etmelisiniz. Herkese afiyet olsun...