Zeynep Usta'nın 'Çöp Şiş Katmeri' Adana'da Yoğun İlgi Görüyor
Gaziantep'in tescilli yöresel tatlısı katmer, Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik tarafından farklı bir sunumla yeniden yorumlandı. Geyik'in geliştirdiği Adana usulü 'çöp şiş katmer', kısa sürede ilgi çekti ve satışlarda artış sağladı.
Sunum ve çeşitler
Geyik'in sunduğu çöp şiş katmer, klasik katmer hamur tekniğiyle hazırlanıyor ve portakallı, limonlu, çilekli ve sütlü çikolata gibi çeşitli tatlarla servis ediliyor. Rengarenk çikolatalar eşliğinde sunulan bu versiyon, hem görsel hem de tat yönünden farklı bir deneyim sunuyor.
Talep, üretim ve sosyal medya etkisi
Çöp şiş katmer özellikle Adana'dan yoğun talep aldı. Zeynep Geyik, lezzetin ve sunumun başarısının arkasında hem hamur tekniğinin hem de Adana'ya özgü sunum tarzının olduğunu vurgulayarak, "Katmer zaten sevilen bir tatlı ama ‘Adana’ya özgü nasıl bir dokunuş yaparım’ diye düşündüm. Çöp şiş katmer fikri de buradan çıktı. Hem eğlenceli bir sunum oldu hem de lezzetiyle herkesi şaşırttı. Sosyal medyada paylaşan çok olunca talep katlandı. Şu an yetiştirmekte zorlanıyoruz" dedi. Sosyal medyada paylaşımların artmasıyla taleplerin yükselmesi, üretim kapasitesinde zorluklara yol açtığını gösteriyor ve işletmenin kısa vadede üretim süreçlerini yeniden değerlendirmesini gerektirebilir.
Bu yenilik, yöresel bir lezzetin farklı sunum ve tat kombinasyonlarıyla nasıl yeniden canlandırılabileceğine dair örnek oluşturuyor ve yerel mutfak uygulamalarında yaratıcı yaklaşımların tüketici ilgisini hızla artırabildiğini gösteriyor.
ADANALI TATLICININ GELENEKSEL KATMERİ ÇEŞİTLENDİRMEK İÇİN YAPTIĞI ADANA USULÜ 'ÇÖP ŞİŞ KATMER' ADETA YOK SATIYOR. (FOTOĞRAF ARŞİV)