Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Zeki Müren Tartışmasında Yılmaz Morgül’den Bülent Ersoy’a Sert Sözler

Bülent Ersoy’un Zeki Müren’i kıskanç ve acımasız olarak nitelendirdiği açıklamasına Yılmaz Morgül’den sert tepki geldi. Morgül, Ersoy’un Türkiye Cumhuriyeti’ne hiçbir katkısı olmadığını, Zeki Müren’in ise büyük bir sanatçı ve hayırsever olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 17.01.2024 13:42
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 13:42

Zeki Müren Tartışmasında Yılmaz Morgül’den Bülent Ersoy’a Sert Sözler

Yılmaz Morgül, Bülent Ersoy'un Zeki Müren Hakkındaki Sözlerine Cevap Verdi

Bülent Ersoy, 1996 yılında hayatını kaybeden sanatçı Zeki Müren ile ilgili geçen günlerde yaptığı açıklamada onu kıskanç ve acımasız olarak nitelendirmişti. Ersoy, Zeki Müren'in kendisine karşı duyduğu kıskançlıktan dolayı öldüğünü iddia etmişti. Bülent Ersoy'un bu sözleri büyük bir tepkiye neden olurken, Yılmaz Morgül de konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Bülent Ersoy'un Şaşırtan İddiaları

Bülent Ersoy, 'Dünya Güzellerim Masada' adlı programda yaptığı konuşmada çok tartışıldı. "Zeki Müren mi büyük, Bülent Ersoy mu?" sorusuna cevap veren sanatçı, "Merhum Zeki Müren çok değerli bir yıldızdı. Sanat ve şov konusunda gerçek bir ustaydı. Müzeyyen Senar, bana 'Sen benim yerimi alacaksın' diyordu. Zeki Müren de bana 'Japon Çiçeği' diyordu. Müzeyyen Senar'ın lafını duyunca 'Allah'ım bu Japon'un canını alsın' diye beddua etmiş bana. Ben de bunu yanında çalışanlardan öğrendim" dedi.

Ersoy sözlerine şöyle devam etti: Çalışanlarına eski televizyonunu hediye etmiş sonra da 'Siz bunu benden çalmışsınız' diye insanları suçlamış. Benim de mücevherlerim çalınmıştı. O yüzden karakola gitmiştik. İçeride bir odadan inilti sesleri duyunca ne olduğunu sormuştum. Bütün çalışanlarını dövdürmüş. Zeki Müren merhametsiz bir adamdı."

Bülent Ersoy, "Kimse bunu bilmese de beni kıskançlığı yüzünden öldü. Normalde 36 tane ilaç alıyordu ama öldüğü gün hiçbirini almamış. Orada kalp krizi geçirip vefat etti" diye konuştu.

Yılmaz Morgül'den Bülent Ersoy'a Sert Tepki

KKTC'de bir mekanda konser veren Yılmaz Morgül, sahne öncesinde gazetecilerle sohbet etti. Sahne öncesi soruları yanıtlayan Morgül'e, Bülent Ersoy'un Zeki Müren ile ilgili sözleri hatırlatıldı.

Morgül ise, "Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük anıtı olan Çanakkale şehitliğinin yapımında maddi ve manevi olarak 44 ücretsiz konser vererek büyük katkı sağlayan sanat güneşi Zeki Müren'in kim olduğunu biliyor. Tüm mal varlığını da devletine bağışlayan bir sanatçıydı. Türkiye Cumhuriyeti'ne bugüne kadar ne katmış, ne bırakmış ki ölmüş bir insan hakkında bu sözleri söylüyor. Onun tek bildiği şey kürk, pırlanta, ev, araba gibi geçici şeyler. Ersoy, bunlarla övünmesin" dedi.