Türk sanat müziğinin ustaları Merinos'ta buluştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Alaturka’nın Yıldızları ile Bizim Şarkılarımız' konseri, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserleri Bursalılar için seslendirildi.
Sanatçılar ve repertuvarı:
Konserde sahne alan Alp Arslan, Mehsem Özşimşir, Bahadır Özüşen, Çiğdem Gürdal ve Gökhan Sezen, farklı eserlerle dinleyicilere müzik dolu bir akşam sundu. Her bir sanatçının yorumu, geleneksel repertuarın zengin tınılarını öne çıkardı.
Misafirler ve kapanış:
Konseri Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve çok sayıda vatandaş takip etti. Programın ardından Başkan Vekili Şahin Biba sahneye çıkarak sanatçılara çiçek takdim etti ve şu sözleri söyledi: "Davudi ve bülbül seslerinizle kulaklarımızın pasını sildiniz. Bize büyülü bir akşam yaşattınız. Şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Sizleri en kısa zamanda yeniden Bursa’da ağırlamaktan şeref duyarız."
Gecenin finalinde Başkan Vekili Şahin Biba ve Davut Gürkan de sahneye çıkarak sanatçılarla birlikte Vardar Ovası türküsünü seslendirdi; konser böylece ortak bir melodik kapanışla son buldu.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN "ALATURKA’NIN YILDIZLARI İLE BİZİM ŞARKILARIMIZ" KONSERİNDE, TÜRK SANAT MÜZİĞİ’NİN SEVİLEN ESERLERİ BURSALILAR İÇİN SESLENDİRİLDİ.