Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yüzde 60 zamma 2 bin lira sosyal destek müjdesi! 29 bin lirayı geçecek

Asgari ücret, emekli ve memur maaş zamlarının taban zam olarak uygulamaya sokulduğu çalışan zamları ile alakalı gün gün açıklamaları devam ederken, özellikle de çeşitli belediyelerin yaptığı açıklamalar doğrultusunda hesaplar yapılıyor.

Yayın Tarihi: 12.02.2024 13:45
Güncelleme Tarihi: 12.02.2024 13:45

Yüzde 60 zamma 2 bin lira sosyal destek müjdesi! 29 bin lirayı geçecek

2024 yılı itibari ile ürün ve hizmet zam oranlarının belirlenmesi sonrasında çalışan maaşları konusunda da oran belirleme çalışmaları devam ediyor. Asgari ücret, emekli ve memur maaş zamlarının taban zam olarak uygulamaya sokulduğu çalışan zamları ile alakalı gün gün açıklamaları devam ederken, özellikle de çeşitli belediyelerin yaptığı açıklamalar doğrultusunda hesaplar yapılıyor.

Kurum, kuruluş, işyerleri, belediye yetkilileri ile bağlı bulunulan sendikalar arasında iş görüşmeleri yapılmaya devam ederken, yapılan toplantılar sonrasında çalışanın zam oranı da açıklanıyor. Özellikle de sosyal medya üzerinden gün gün zam açıklamaları merakla takip ediliyor. Belediye zamları ile de alakalı açıklamalar yakından takip ediliyor. Personel çalıştığı belediyenin zammını öğrenmek için, diğer kişiler de öncülük edebilirliği bakımından yetkililerin sosyal medya hesaplarından yapılacak olan açıklamayı takip ediyor.

TL

BELEDİYE ZAMMI AÇIKLANDI

Belediye zam oranları özellikle de yerel seçim senesi olması sebebiyle bir tık artış sergilerken, sendikalar da bu konu da personel için en iyi zam oranının belirlenmesi adına söz sahibi oluyor. Son açıklanan belediye zammı Artuklu Belediyesi tarafından yapılmış bulunuyor. Sendika ve belediye yetkilileri arasında düzenlenen toplu iş görüşmesi sonrasında Mardin Artuklu Belediyesi çalışanlarına yüzde 60 zam yapıldığı açıklanmış bulunuyor.

tl

ARTUKLU BELEDİYESİ ZAM

Yapılan anlaşmada Ocak ayı maaşlarına yansıyacak şekilde, en düşük personel ücreti net 27 bin TL'ye çıkartıldığı belirtilirken, Ocak ayı farklarının da hesaplara aktarılacağı açıklanmış bulunuyor. Ayrıca sosyal haklarda da artış sağlandığı belirtilirken, en düşük çalışanın sosyal destek hakları sonrasında maaşlarının 29 bin lira üzerinde ödeneceği açıklandı.

Maaş zammı ile alakalı Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede açıklamasında 1,5 yılda zamlara 4 kere iyileştirme yaptıklarını belirtti. Yeni dönem seçimlerde de aday olduğunu açıklayan Tatlıdede, Sosyal haklar ile birlikte en düşük maaşın aylık ortalama 29 bin 510 TL olduğunu belirtti.