Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

YouTube'un yıldızı MrBeast’ten, Elon Musk'ın teklifini reddetti!

Elon Musk, ünlü YouTuber MrBeast’in X’te içerik üretmesine ilişkin bir talepte bulunmuştu. Ancak MrBeast, bu talebi sert bir yanıtla reddetti.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 10:42
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 17:10

YouTube'un yıldızı MrBeast’ten, Elon Musk'ın teklifini reddetti!

Dünyanın en popüler YouTuber'ı MrBeast, Elon Musk'ın içeriğini doğrudan X'te yayınlama talebine sert bir cevap verdi. X’teki bir kullanıcı, gerçek adı Jimmy Donaldson olan MrBeast’ten X’e de içerik üretmesini istedi. X'in sahibi Musk da sohbete katılarak kullanıcının isteğine destek verdi.

Bunun üzerine MrBeast, "Videolarımın yapımı milyonlara mal oluyor ve X'te bir milyar görüntüleme alsalar bile bunun bir kısmını bile finanse edemezler. X’te para kazanma gerçekten arttığında bir şeyleri test etmeye hazırım” cevabını verdi.

X, reklam geliri paylaşım programına geçen yıl başladı. O dönemde Musk, içerik üreticilere yapılan ilk ödeme setinin toplam 5 milyon dolar olduğunu ve bazı kullanıcıların büyük ödemeler bildirdiğini söyledi.

mrbeast

ELON MUSK, MRBEAST’İ X’E ÇEKMEYE NİYETLİ

Ancak, ağustos ayında, kanalında 24 milyondan fazla abonesi olan bir YouTuber olan KSI, X'te bir ayda sadece 1.590 dolar kazandığını açıkladı.

MrBeast'in YouTube'da yaklaşık 225 milyon abonesi ve X'te 25 milyon takipçisi var. MrBeast, 2022'de Rolling Stone'a verdiği bir röportajda videolarının yapımının genellikle her birinin yaklaşık bir milyon dolara mal olduğunu söyledi. MrBeast, "Daha ucuz videolar çekiyor olabilirdim. Ama bunu yapmak istemiyorum. Daha büyük, daha büyük olmak için sınırları zorlamak istiyorum" dedi.

Ancak Musk, MrBeast'i kendi tarafına çekmeye hevesli görünüyor. Çünkü Musk, geçen yıl "Bin Sağır İnsan İlk Kez Duyuyor" adlı videosuyla eleştirilen YouTuber'ı açıkça savunmuştu.