Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

YouTube, Apple Vision Pro için yerel bir uygulama geliştiriyor!

YouTube, Spotify ve Netflix gibi büyük platformlar, Apple Vision Pro için bir uygulama geliştirmeyeceklerini açıklamış ve bu konuda herkesi şaşırtmıştı. Ancak YouTube tarafından yapılan bir açıklamayla Apple Vision Pro için yerel bir uygulama geliştirileceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 06.02.2024 11:49
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 11:49

YouTube, Apple Vision Pro için yerel bir uygulama geliştiriyor!

Apple Vision Pro, piyasaya sürüldüğünde cihazda yerel bir uygulaması olmayan çok sayıda büyük şirket bulunuyordu. YouTube, Spotify ve Netflix'e yalnızca cihazdaki Safari tarayıcısı üzerinden erişilebiliyor ve bu da kullanıcıların en sevdikleri hizmetlerden bazıları için kötü deneyim yaşamalarına neden oluyordu. Fakat şimdi YouTube, bu uzamsal bilgisayar için bir uygulama geliştireceğini açıkladı.

YouTube sözcüsü Jessica Gibby, yaptığı açıklamada, şirketin Vision Pro için kendi yerel uygulamasını yayınlamayı planladığını söyledi. Gibby'ye göre yerel bir Vision Pro uygulaması YouTube’un yol haritasında yer alsa da henüz bir çıkış tarihi bulunmuyor.

Gibby, "Vision Pro'nun lansmanını görmekten heyecan duyuyoruz ve YouTube kullanıcılarının Safari'de harika bir deneyim yaşamasını sağlayarak onu destekliyoruz. Şu anda paylaşacak belirli bir planımız yok, ancak bir Vision Pro uygulamasının yol haritamızda olduğunu doğrulayabiliriz” dedi.

VİSİON PRO

YOUTUBE ZORLUK YAŞAYABİLİR

Öte yandan, YouTube'un Vision Pro için kendi yerel uygulamasını yayınlasa bile, mevcut 3D ve 360 derece içeriğini platforma getirmekte zorlanacağı belirtiliyor. Apple sözcüsü Jackie Roy, kulaklıkla ilgili incelemesinde konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Bu içeriklerin çoğu, yüksek kaliteli uzamsal deneyim sunmayan cihazlar için oluşturuldu. Bazı durumlarda, bu içerik hareket rahatsızlığına da neden olabilir. Çalışmalarımızı uzamsal fotoğraflar ve videolar, Apple Immersive Video ve Apple TV'de bulunan 3D filmler dahil olmak üzere mümkün olan en iyi uzamsal medya deneyimini sunmaya odakladık."

Bunun yanı sıra YouTube, Vision Pro için yerel bir uygulama geliştirebilecek olsa da, şimdiden onları alt eden bir geliştirici bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde kapanan Reddit için Apollo uygulamasının geliştiricisi Christian Selig, Vision Pro için Juno adında üçüncü taraf bir YouTube uygulaması geliştirdi. 4.99 dolarlık fiyatla sunulan uygulama, kullanıcılara Google'ın henüz oluşturmadığı tam yerel deneyimi sunuyor.