Konya'da yaralı kızıl şahin kurtarıldı
Konya'nın Karapınar ilçesi Serpek mevkiinde, Kamil Okumuş'a ait yonca tarlasında yaralı halde bulunan kızıl şahin, duyarlı vatandaşların müdahalesiyle telef olmaktan kurtarıldı.
bulunma ve ilk müdahale:
Tarlada bulunan baba-oğul Kamil Okumuş ve Muhammet Berat Okumuş, uçamayan ve bitkin haldeki kuşu fark etti. Muhammet Berat Okumuş, "Kuşu yonca tarlasında gezerken bulduk. Kuşun uçamadığını gördüm. Biz bulduğumuzda uçamayacak vaziyetteydi. Elektrik çarpmış galiba. Kanadında hafif yaralar var. Biz de yakalayıp çiftliğimize getirdik, yetkilileri aradık. Yabani hayvanların zarar vermesinden kurtardık şahin kuşumuzu" dedi.
teslim ve rehabilitasyon süreci:
Vatandaşların ihbarı üzerine yaralı kızıl şahin, Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Kuş koruma altına alındı; yetkililer, yaraların tedavi edilip kuşun rehabilitasyonunun tamamlanmasının ardından yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağını bildirdi.
Olayda kuşun elektrik tellerine çarpmış olabileceği değerlendirilirken, bölgedeki benzer vakaların önüne geçmek için yetkililer ve vatandaşların koordineli çalışmasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Şahinin durumunun izlenmeye devam edeceği belirtildi.
YARALI KIZIL ŞAHİN, DUYARLI VATANDAŞLARIN DİKKATİ SAYESİNDE TELEF OLMAKTAN KURTARILDI.