kaza ve ilk müdahale:
Tekirdağ-İstanbul kara yolunun Süleymanpaşa ilçesine 5 km kala meydana gelen kazada, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil refüje ve aydınlatma direklerine çarparak durdu. Olay yerinde araçta sıkışan kadın sürücünün yardımına, yoldan geçen bir doktor ve çevredeki vatandaşlar koştu. Doktor, yaralıya olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve durumun stabilize edilmesine katkı sağladı.
yol ve araç bilgileri:
Kazada söz konusu araç, 22 FE 742 plakalı otomobildi ve sürücüsü olarak kayıtlarda O.T. adı yer aldı. Çarpmanın etkisiyle araç hem refüje hem de elektrik direklerine vurdu; kazanın ardından bölgedeki trafik akışı etkilenirken, ilk müdahale ekiplerin gelmesi beklenirken olayın seyrini belirledi.
müdahale, nakil ve soruşturma:
Bölgeden geçen bir ambulans da kısa süreli müdahalede bulunarak çalışmaların devam etmesine yardım etti. İhbar üzerine gelen sağlık ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla araçtan çıkarılan yaralı, ambulansla Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri, kaza ile ilgili inceleme başlattı ve trafik soruşturmasını sürdürüyor.
TEKİRDAĞ’DA KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİLİN ELEKTRİK DİREKLERİNE VE ORTA REFÜJE ÇARPTIĞI KAZADA ARAÇTA SIKIŞAN KADIN SÜRÜCÜNÜN YARDIMINA, YOLDAN GEÇEN BİR DOKTOR KOŞTU. DOKTORUN İLK MÜDAHALEDE BULUNDUĞU YARALI SÜRÜCÜ, EKİPLERİN ÇALIŞMASIYLA ARAÇTAN ÇIKARILARAK HASTANEYE KALDIRILDI.