Eğitim Bir-Sen'den resmi çağrı:
Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Bodrum Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu çevresinde yaşanan sosyal medya paylaşımlarına ilişkin olarak Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet etti. Uçak, bazı paylaşımların toplumun dini değerlerine saldırdığını, öğretmen ve öğrencilerde ciddi rahatsızlık yarattığını belirterek olayın basit bir ifade özgürlüğü iddiasıyla geçiştirilemeyeceğini vurguladı.
Sendikanın yaklaşımı ve kayıt altına alma:
Sendika olarak kendilerine ulaşan şikayetlerin kayda alındığını bildiren Uçak, ilgili kişinin paylaşımlarının hem kutsallara hem de eğitim ortamına yönelik saldırı niteliği taşıdığını ifade etti. Uçak, bu tür paylaşımların öğretmenlerin çalışma barışını zedelediğini, öğrencilerin psikolojik güvenliğini tehlikeye attığını ve eğitimciler üzerinde sistematik baskı oluşturduğunu söyledi. Ayrıca okulda öğrencisi bulunan F.D. adlı velinin paylaşımlarının, yalnızca paylaşım metniyle sınırlı kalmayıp okul içindeki huzuru bozduğuna dikkat çekti.
Çocukların maruz kaldığı durum ve yetkililere çağrı:
Uçak, paylaşımların yanında 7-8 yaşlarındaki bir çocuğun da bu sürecin içine çekilmesinin telafisi güç bir travma oluşturduğunu belirtti. Bu nedenle adli ve idari makamların derhal harekete geçmesini isteyen Uçak, başta Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere yetkili mercilerin etkin ve hızlı tedbir almasını talep etti. Uçak, eğitim camiasının onuru ve öğrencilerin huzurunun korunması için gerekli her türlü hukuki adımın atılacağını da ekledi.
Uçak, toplumsal hassasiyetlere yönelik sergilenen edepsizlik ve provokasyonların örtbas edilmemesi gerektiğini; bu tür paylaşımların ifade özgürlüğü gerekçesiyle meşrulaştırılamayacağını ifade etti. Eğitim Bir-Sen'in hem sahada hem masada hem de adliyede konunun takipçisi olacağı belirtilirken, öğretmenlerin mesleğini bırakma noktasına gelmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Özetle, sendika temsilcisi durumun hem okul hem de toplum düzeyinde yarattığı tahribatın giderilmesi için hızlı soruşturma ve gerekli idari tedbirlerin uygulanmasını bekliyor. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve diğer yetkili kurumlara yapılan çağrı, olayın titizlikle ele alınması yönünde yoğun bir kamu talebine işaret ediyor.
EĞİTİM BİR-SEN MUĞLA ŞUBE BAŞKANI ÖNDER UÇAK YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI İLE BODRUM KONACIK CAHİT ÖZVEZNECİ İLKOKULU VELİLERİNDEN BİRİNİN YAPTIĞI SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İLE HEM İNSANLARIN DİNİ DEĞERLERİNE SALDIRIDA BULUNDUĞUNU HEM DE OKULDAKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ CİDDİ DERECEDE RAHATSIZLIK VERDİĞİNİ BELİRTEREK CUMHUİRYET BAŞSAVCILIĞI’NI GÖREVE ÇAĞIRDI.