YKS'ye 2 dakika geç gelen öğrenci sınava alınmadı
Kayseri'de TYT oturumu sırasında kapı kapanış saati nedeniyle bir aday sınava giremedi
Kayseri'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. Tüm Türkiye'de milyonlarca adayın katıldığı oturumda öğrenciler sınava girecekleri okullara erken saatlerde geldi, görevliler kimlik kontrollerini gerçekleştirdi ve salonlara alımlar yapıldı.
Okul kapıları 10.00 itibarıyla kapatıldı. Kocasinan ilçesindeki Refika Küçükçalık Ortaokulu'nda sınava gireceği okula 2 dakika geç gelen bir öğrenci kapılardan içeri alınmadı. Diğer velilerin ısrarına rağmen kapı açılmayınca genç, kapıdan geri dönerek gözyaşlarını tutamadı.
Olay sırasında bazı adaylar zamanla yarıştı; salon kapılarının kapanışına yetişebilmek için saniyeler belirleyici oldu.
Bu gelişme, sınav merkezlerindeki zaman yönetiminin ve uygulanan kuralların adaylar ve aileler üzerindeki etkisini gösteriyor. Sınav günü stresini azaltmak için adayların sınav yerlerini, ulaşım alternatiflerini ve kimlik kontrollerini sınavdan önce netleştirmeleri, sınav merkezine planlanandan daha erken ulaşmayı hedeflemeleri önem taşıyor.
KAYSERİ'DE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NA (YKS) GİRECEĞİ OKULA 2 DAKİKA GEÇ GELEN ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI. KAPIDAN GERİ DÖNEN GENÇ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI