Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

YKS'de bir öğrenci yapay zekayla kopya çekerken yakalanınca tutuklandı!

Hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) bir öğrencinin yapay zeka düzeneği ile kopya çekerken yakalandığı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 10.06.2024 14:50
Güncelleme Tarihi: 10.06.2024 14:50

YKS'de bir öğrenci yapay zekayla kopya çekerken yakalanınca tutuklandı!

Bu hafta sonu gerçekleştirilen sınavlarda Isparta’daki bir adayın Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) elektronik düzenekle birlikte yapay zekayı kullanarak kopya çektiği belirlendi. Yayımlanan haberlere göre söz konusu şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ekiplerin hareketlerinden şüphelendiği M.E.E. isimli şahsın sınav esnasında dışarı çıkarıldığı ve ayakkabısının iç astarında kopya düzeneği olduğu öğrenildi. 

Sınavda kopya çektiği belirlenen M.E.E’nin üzerinde arama yapan ekipler, router ismi de verilen internet bağlantısı sağlayan bir cihaza rastladı. Ayrıca kredi kartı görünümünde bir cep telefonu, düğme görünümü verilmiş bir kamera ve kulaklık da yine ele geçirilenler arasında yer aldı. 

Şüphelinin router cihazı üzerinden internet bağlantısı sağlayarak düğme görünümlü kameraya soruyu okuttuğu ve yapay zekanın da çözümünü kredi kartı gibi görünen cep telefonuna aktardığı belirlendi. Bu kapsamda kendisine yardım ettiği belirlenen A.B. isimli şahıs da yakalandı. İşlemlerin ardından M.E.E. tutuklanırken, A.B. ise serbest bırakıldı.