Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yeşilçam’dan modern bir selam: Hatıran Yeter

Yeşilçam’ın modern yorumu ‘Hatıran Yeter’, duygusal bir aile öyküsünü ve işitme engelli karakterlerin yaşam mücadelesini anlatıyor. 16 Şubat’ta sinemalarda!

Yayın Tarihi: 16.01.2024 10:28
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 10:29

Yeşilçam’dan modern bir selam: Hatıran Yeter

'Hatıran Yeter': Yeşilçam'ın modern yüzü

Ömer Faruk Yardımcı yönetmenliğindeki ve Belçim Bilgin, Burak Sevinç, Aytaç Şaşmaz ve Sümeyye Aydoğan gibi değerli oyuncuların rol aldığı 'Hatıran Yeter' filmi, 16 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Film, Yeşilçam'ın postmodern bir yorumu olarak nitelendiriliyor ve Türk sinemasına saygı duruşunda bulunan epik bir öyküyü konu alıyor.

Yeşilçam’dan modern bir selam: Hatıran Yeter

Yemekte buluşan Hatıran Yeter ekibi basına konuştu

Film ekibi, Serafina Restoran'da gerçekleşen yemekte bir araya geldi ve ardından basın mensuplarıyla film hakkında sohbet etti. Ömer Faruk Yardımcı, senaryonun gerçek bir hikâyeden esinlenerek yazıldığını ve 1980'lerden günümüze uzanan bir aile öyküsünü ele aldığını belirtti. Belçim Bilgin, filmi "Türk sinemasına asil bir selam" olarak tanımladı ve seyircileri duygusal bir hikâye beklediğini ifade etti. Filmde, işitme engelli karakterlerin hayat mücadelesine odaklanılıyor ve bu karakterler için Aytaç Şaşmaz ve Sümeyye Aydoğan işaret dili eğitimi aldı. Aytaç Şaşmaz, canlandırdığı karakterin toplumda farkındalık yaratmayı amaçladığını ve engellerin aslında insanların empati kurmamasından kaynaklandığını vurguladı. Burak Sevinç ise filmi, Yeşilçam'ın günümüzle harmanlanmış bir versiyonu olarak tanımladı.

Yeşilçam’dan modern bir selam: Hatıran Yeter

Hatıran Yeter 16 Şubat'ta sinemalarda! İşte filmin 2. teaserı

Ferit Aktuğ, Gözde Çığacı, Ayşegül Asar, Deniz Türkali ve Çağdaş Onur Öztürk gibi isimlerin de yer aldığı 'Hatıran Yeter', Mudanya-Tirilye'de gerçekleştirilen çekimlerin ardından 16 Şubat'ta vizyona girecek. Film, Adem ve Zehra'nın kaçarak başlayan büyük aşkını ve oğulları Baha'nın sağır ve dilsiz Leyla ile tanışmasını konu alıyor.

Yeşilçam’dan modern bir selam: Hatıran Yeter