Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,17 -0,25%
EURO
35,16 0,14%
ALTIN
2.515,16 1,08%

Yerlikaya duyurdu: Elebaşıyla birlikte Ayazlar suç örgütü çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı yeni bir açıklama ile Ayazlar suç örgütünün çökertildiğini duyurdu!

Yayın Tarihi: 09.05.2024 10:17
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 10:17

Yerlikaya duyurdu: Elebaşıyla birlikte Ayazlar suç örgütü çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından X sosyal medya hesabından yapılan yeni bir paylaşımda Ayazlar isimli suç örgütünün çökertildiği aktarıldı. 9 şüphelinin yakalandığını aktaran Bakan Yerlikaya, çalışmaların Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yapılan çalışmalar kapsamında ekipler, Antalya ve Çanakkale’de 11 farklı adrese operasyon düzenledi. Düzenledikleri operasyonlar dahilinde elebaşılığını Umut Ayaz’ın yaptığı Ayazlar suç örgütünün çökertildiği öğrenildi. Elebaşı ile birlikte 9 şüphelinin yakalandığı belirtilirken tefecilik, silahla nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, hürriyete el koyma, mala zarar verme suçların karıştıkları da tespit edildi. Şüphelilerin işletmelerden zorla haraç aldığı, vatandaşlara zorla senet imzalattırdıkları, kendi hesaplarına para aktardıkları, baskı ve şiddet yolu ile kişileri korkutarak şikayetlerden vazgeçirdikleri, uyuşturucu ticari yaptıkları ve haksız kazanç elde ettikleri bilgisi de paylaşıldı. 

Operasyonlar sonucunda ise ruhsatsız tabanca ve av tüfeği de bulunurken, uyuşturucu ve paralara da el konuldu. Ali Yerlikaya ise paylaşımında görev alan jandarma ekiplerine teşekkürlerini sundu.