Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Yerel seçimde 0 belediye kazanan Gelecek Partisi Başkanı: Ben başarılıyım, parti değil!

Yerel seçimlerde sıfır çeken Gelecek Partisi'nde üyelerin olağanüstü kongre talep ettiği, Ahmet Davutoğlu'nun da eleştirilere "partinin başarısızlığı" şeklinde yanıt verdiği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 10:01
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 10:01

Yerel seçimde 0 belediye kazanan Gelecek Partisi Başkanı: Ben başarılıyım, parti değil!

31 Mart yerel seçimlerinde sıfır belediye kazanan Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na karşı tepkiler artarken herkesi şaşırtan açıklamalar geldi. 

Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yerel seçimlerde sıfır çekmesi nedeniyle eleştirilerin ortasında kaldı. Sayısız eleştirinin ardından Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalar ise herkesi şaşırttı. Yerel seçimlerde başarısız olan Gelecek Partisi’nin, Genişletilmiş İstişare Kampı’nda kriz yaşandığı öğrenildi. 

Söz konusu kampta İstanbul Milletvekilleri Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin ile birlikte çeşitli yöneticiler Davutoğlu’nu eleştirdi. Yapılan eleştirilerde genel başkan sorumlu tutulurken, olağanüstü kongre talebinde bulunulduğu aktarıldı. 

Davutoğlu’nun ise tüm bu eleştirilere karşı kendi hatasının olmadığını söylediği iddia edildi. İddialara göre Davutoğlu’nun toplumsal karşılık olarak partiden çok önde olduğunu ve kendisinin başarılı, partinin başarısız olduğunu söylediği öne sürüldü. Ayrıca, 2028 yılına Davutoğlu’nun aday olacağını söylediği ve bundan tereddüt edenlere de kapıyı göstererek kovduğu iddia edildi. Tüm bu iddialara yönelik Davutoğlu cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.