Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,2 -0,03%
EURO
35,3 0,27%
ALTIN
2.506,76 0,75%

Yeniden Yapılandırma ile borç affı haberi Ankara'dan geldi! Emeklileri de yakından ilgilendiriyor

Emeklilik ve borç affı gibi konular gündemden düşmek nedir bilmiyor. Özellikle de ekonomistler tarafından bahsi geçen konularda yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor

Yayın Tarihi: 08.05.2024 18:58
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 18:58

Yeniden Yapılandırma ile borç affı haberi Ankara'dan geldi! Emeklileri de yakından ilgilendiriyor

Emeklilik ve borç affı gibi konular gündemden düşmek nedir bilmiyor. Özellikle de ekonomistler tarafından bahsi geçen konularda yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Son günlerde SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan gelen müjdeler milyonlarca kişinin umutlarını yeşerterek emeklilik ve borç affına dair heyecanı artırdı. Hem de Ankara'da sızdı diyerek yaptığı paylaşımda kısa sürede af yasasının devreye gireceği ve bundan emekli olamayan bireyin de faydalanabileceği tahmin ediliyor. Emeklilik hayallerini erteleyenler için hükümet tarafından gizli çalışmaların olduğunu belirten Erdursun, yakın zamanda SSK ve vergi borçlarına af konusunun gündeme çıkacağını belirtti.

EMEKLİLİK HAYALLERİ GERÇEK OLUYOR

Erdursun, 1 Şubat 2024'te öngördüğü yapılandırma planı ile alakalı olarak meclisin harekete geçtiğini belirtti. Özellikle de son günlerde Ankara gündeminin en yoğun konusu olduğunu da belirtti. Kısa süre içerisinde detaylarının tamamlanacağı tahminlerinin sunduğu af yasasından SSK ve Vergi borcu olanların yanı sıra Bağ-Kur'luların da faydalanabileceği ifade edildi. Erdursun, bu sayede birçok Bağ-Kur'lunun emeklilik hayaline kavuşabileceğini belirtti.

tll

Geçtiğimiz dönemde emekli, asgari ücret zammı gibi konularda da tahmin yapan ve her tahmini neredeyse tutan Erdursun'un bu açıklamasının da gerçekleşeceği öngörüleri sosyal medyayı ikiye bölerken, temenniler de artmaya başladı.

Ankara gündeminin ana konusu olan bu af gündeminin açıklanma tarihi ile alakalı bet bir bilgi veremeyen isim 2024’ün 2. yarısı itibari ile devreye alınabileceğini belirtti. Yasa, SSK ve vergi borçlarının yanı sıra Bağ-Kur'luları da kapsayacak. Özellikle emeklilik için gerekli olan 7 bin gün koşulunu kolaylaştırması bekleniyor.

Onaylanacağı tahmin edilen yasadan milyonlarca birey faydalanacak. Özellikle emeklilik hayallerini erteleyenler ve borç batağında boğulanlar için büyük bir umut kaynağı olacak.