Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul Depremi Açıklaması
Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İstanbul'daki depremleri değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Bekin, 105 yıl önce kurulmuş olan milli iradeyi kutlarken, İstanbul'da meydana gelen depremleri göz ardı etmemek gerektiğini belirtti.
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletvekillerinin yazılı soru önergeleri sunduğunu hatırlatan Bekin, kendi yönelttiği 100 soru önergesinden 60'ına henüz yanıt verilmediğini ifade ederek, bu durumun TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un sorumluluğunda olduğunu vurguladı.
6,2 büyüklüğündeki İstanbul depremine değinen Bekin, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bekin, "Cenabıallah'tan ülkemizi, milletimizi bu tür felaketlerden korumasını temenni ederken, Hükümet'in de bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini ve güzel yurdumuzun bu depremlerden korunması adına gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz," ifadelerini kullandı.
Ayrıca, İsrail'in Türkiye'deki Fırat Havzası'na yönelik politikalarına da dikkat çeken Bekin, bu tür ayrıştırıcı yaklaşımların milli egemenlik anlayışıyla çeliştiğini dile getirdi. "Bugün, Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan ayrıştırıcı politikaların temelinde Güney Sudan örneğinin yatmakta olduğu, milli egemenlik anlayışının tecellisi olarak 23 Nisan 1920 ruhuyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek gerektiği düşüncesindeyiz," şeklinde konuştu.
Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.