DOLAR
42,81 -0,18%
EURO
50,21 -0,02%
ALTIN
5.978,41 -0,34%
BITCOIN
3.757.179,79 -3,49%

Yemen'de Sel Felaketi: 6 Ölü, 430 Ev Yıkıldı

Yemen'in Rima kentinde meydana gelen sel felaketinde 6 kişi hayatını kaybetti, 430 ev yıkıldı.

Yayın Tarihi: 23.08.2024 13:02
Güncelleme Tarihi: 23.08.2024 13:02

Yemen'de Sel Felaketi: 6 Ölü, 430 Ev Yıkıldı

Yemen'in Rima Kentinde Sel Felaketi

Yemen'in batısındaki Rima şehrinde gerçekleşen şiddetli yağışlar, ciddi bir sel felaketine yol açtı. Husilerin kontrolü altındaki bu bölgede, en son gelen raporlara göre 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 430 evin yıkıldığı bildirilmektedir.

Şiddetli Yağışların Sonuçları

Husilere bağlı SABA haber ajansına konuşan Rima Vali Yardımcısı Muhammed Murad, kentin belde ve köylerinde etkili olan yağışların sonuçlarını açıkladı. Murad, selin yarattığı tahribatın yanı sıra, 45 yolun tamamen kapanmasına, tarım ürünlerine, özellikle kahve, mango ve mısır gibi mahsullere de zarar verdiğini belirtti.

Hasar Tespiti ve Yeniden İyileştirme Çalışmaları

Murad, Yollar ve Köprüler Kurumu, Temizlik ve İyileştirme Fonu ve Bayındırlık Dairesi ile ortaklaşa çalışmaların yapıldığını ve yolların açılması ile hasar tespiti için yoğun çaba sarf edildiğini ifade etti.

Ağustos Ayında Yaşanan Kriz

Yemen genelinde, ağustos ayının başından itibaren etkili olan şiddetli yağışlar, birçok bölgede yerinden edilmiş sivillerle birlikte birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Rima'daki sel felaketi, bu krizin bir parçası olarak kayıtlara geçti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı