Yellibel Yaylası'nda kar ve tipide mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı
Olayın gelişimi
Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, Yellibel Yaylası yolunda çıkan kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 kişi araçlarıyla hareket edemedikleri için yolda mahsur kaldı. Durumu fark eden vatandaşlar, yardım talebiyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı.
Müdahale ve kurtarma çalışması
İhbarın ardından bölgeye sevk edilen jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle yerinde müdahalede bulundu. Ekiplerin koordineli çalışması sonucu, yaklaşık 1 saat süren kurtarma operasyonunun ardından mahsur kalan vatandaşlar güvenli şekilde kurtarıldı.
Yerel ekiplerin koordinasyonunun önemi
Olayda, kısa sürede yapılan ihbarın ardından ekiplerin zamanında bölgeye ulaşması ve iş makineleri desteğiyle hızlı müdahale sağlanması öne çıktı. Bu tür vakalarda çağrı merkezlerinin ve yerel kurtarma ekiplerinin koordinasyonunun hayat kurtarıcı olduğu bir kez daha görüldü.
Kar ve tipide mahsur kalan vatandaşlar, 1 saatlik çalışmayla kurtarıldı