Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yaza hazırlık şimiden başladı! Kocaeli turistik rotalarını yabancı acentelere tanıttı

Kocaeli'de düzenlenen 2. Turizm Sektör Buluşması kapsamında kentin turistik noktaları yabancı acentelere tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 12.01.2024 14:59
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 14:59

Yaza hazırlık şimiden başladı! Kocaeli turistik rotalarını yabancı acentelere tanıttı

Turizm potansiyelinin geliştirilmesi için çalışmalara başlayan Kocaeli, “2. Turizm Sektör Buluşması” etkinliği düzenledi. Bugün sona eren etkinlikte Kocaeli’deki turizm potansiyelinin geliştirilmesi için turizm rotaları tanıtıldı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Kocaeli Üniversitesi, TÜRSAB, Valilik ve Kocaeli Otel İşletmecileri’nin bir organizasyon düzenlediği bildirildi. Düzenlenen organizasyona ise yurt içi yurt dışından 150 acente yetkilisi katılırken, kentin turizm rotaları turist rehberleri eşliğinde tanıtıldı. 

Programa katılan acente yetkilileri kentte sivil mimarlık yapılarıyla dikkat çeken çeşitli bölgeleri inceledi. Bu kapsamda Ayrı Gezegen Cam Teras, Gökyüzü Eli, Kartepe Kayak Merkezi, Ormanya, Sekakamp, Maşukiye, Gölcük Yazlık Ilıcası, Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Gebze Malkoçoğlu Türbesi, Tarihi Su Dolabı, Başiskele Yuvacık Barajı, Körfez Hereke Kalesi, Kartepe ilçesi ve Tarihi Kapanca Sokak İzmit gezildi. 

kocaeli

Gezi sonrasında ise Kocaeli Kongre Merkezi’nde kurulan stantlar ziyaret edildi. Seyahat acente temsilcileriyle birlikte şehirdeki turizm işletmelerinin yetkilileriyle görüşüldü ve çeşitli işbirlikler konuşuldu. 

“Kocaeli bir turizm merkezi!”

Konuya yönelik açıklama yapan ve açıklamalarında görüşlerine de yer veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Kocaeli’nin bir turizm destinasyonu olduğunu aktardı. Kentin tarihi ve kültürel olarak son derece önemli olduğunu kaydeden Soydabaş, Kocaeli’yi tanımak ve tanıtmak amacıyla gelen herkese teşekkür eder sözlerini bitirdi.