kurs tamamlandı:
Erzurum Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Yakutiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Avcı Eğitimi Kursu başarıyla tamamlandı. Toplam 31 avcı adayı kursu bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Kurs, yaban hayatının korunması ve sürdürülebilir avcılığın yaygınlaştırılması hedefleri doğrultusunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
eğitim içeriği ve uygulamalar:
Kursa katılanlara uzman eğiticiler tarafından hem teorik hem de pratik eğitimler verildi. Program kapsamında avcılık mevzuatı, yaban hayatının korunması, doğada hayatta kalma teknikleri, sürdürülebilir avcılık ve av güvenliği gibi hayati öneme sahip konular aktarıldı. Eğitimler saha uygulamalarıyla desteklenerek katılımcıların becerilerinin pekiştirilmesi sağlandı.
amaç ve katılımcı değerlendirmeleri:
Erzurum Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, doğanın dengesini korumak ve kaçak avcılığın önüne geçmek adına bu tür eğitimlerin kritik bir rol oynadığını belirtti. Yapılan açıklamada, "Bilinçli, sorumlu ve sürdürülebilir avcılığın yaygınlaştırılması en büyük hedeflerimizden biridir. Doğal yaşamı koruyarak gelecek nesillere aktarmak adına Müdürlüğümüz tarafından Avcı Eğitim Kursları düzenlenmeye kararlılıkla devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler ise aldıkları eğitimler sayesinde hem yasal sorumluluklarını öğrendiklerini hem de doğaya zarar vermeden avlanmanın kurallarını kavradıklarını ifade ederek emeği geçen kurumlara teşekkür etti.
ERZURUM DOĞA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İLE YAKUTİYE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN "AVCI EĞİTİMİ KURSU" BAŞARIYLA TAMAMLANDI. GELECEĞİN BİLİNÇLİ AVCILARININ YETİŞTİRİLDİĞİ KURSU BAŞARIYLA TAMAMLAYAN 31 AVCI ADAYI SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI.