Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yaş şartsız 150 bin TL faizsiz kredi başvurusu! Tüm kadınlar alabilecek

Evlilik yapan kadınlar için sevindirici haber var. Evlenmeden önce ve sonra kadınlara 4 farklı yardım sağlanıyor. 24 ay boyunca çeyiz yardımı alırken, evlilik yardımı da 150 bin TL’ye kadar çıkıyor. Ayrıca hesap açtıranlara ek destek veriliyor. Üstelik tazminat alma hakkı da bulunuyor. İşte ayrıntılar…

Yayın Tarihi: 04.03.2024 10:32
Güncelleme Tarihi: 04.03.2024 10:32

Yaş şartsız 150 bin TL faizsiz kredi başvurusu! Tüm kadınlar alabilecek

Evlilik yapan kadınlara Türkiye’de sosyal devlet ilkesi gereği 4 çeşit yardım yapılıyor. Evlilik yardımından faydalanmak için öncelikle dezavantajlı gruplara bakılıyor ve bu grupta kadınlar ön planda tutuluyor.

Türkiye’de sosyal devlet anlayışı çerçevesinde evlenen kadınlara 4 destek bulunuyor. Evlilik desteği için özellikle dezavantajlı kesimlere öncelik tanınırken burada kadınlar öne çıkıyor. Sabah gazetesinin haberine göre; evlilik dışında da sosyal yardımlar artarak devam ediyor.

Evlilik öncesinde ve sonrasında verilen bu haklar sayesinde kadınlar evliliklerinde rahatlıyor. Bu konuda dört çeşit yardım olduğunu belirtebiliriz. Ayrıntılar ise şu şekilde:

Evlenecek olan yetim kızlara, babalarını kaybettikleri için 24 aylık maaş kadar çeyiz desteği veriliyor. Bu destek miktarı, aldıkları maaşa göre hesaplanıyor. Fakat bu desteği almak isteyenlerin başvuruda bulunmaları gerekiyor.

faizsiz-kredi

BABASINI KAYBEDEN KIZLARA 24 MAAŞ

Evlilik şartıyla, babasız kalan kızlara 24 ay maaş tutarında çeyiz parası ödeniyor. Bu para, kızların ne kadar maaş aldıklarına göre değişiyor. Evlendikten sonra başlayan ödemeler için, nikah yapılmadan önce başvurmak mümkün değil. Yaş sınırı olmadan, maaş almaya devam eden kızlar bu parayı alabiliyor.

Babasını kaybeden kızlara, evlenmeleri halinde 24 ay maaş kadar çeyiz parası veriliyor. Bu para, kızların babalarından aldıkları maaş miktarına göre belirleniyor. Örneğin; babasından aylık 3 bin lira maaş alan bir kız, çeyiz parası olarak 72 bin lira alıyor. Bu hesaplamada, ek ödemeler dikkate alınmıyor.

Nikah tarihinden en az 2 ay önce başvuran ve 30 yaşını doldurmamış olanlar, faizsiz ödeme imkanından faydalanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu destek için başvuruları alıyor.

faizsiz-kredi

DEVLETTEN ÇEYİZ DESTEĞİ

T.C vatandaşları, 27 yaşına gelmeden ilk kez evlenirlerse, devletten destek alabiliyorlar. Bunun için Türkiye’de bir bankada çeyiz hesabı açıp en az 36 ay boyunca para yatırmaları gerekiyor. Devlet, birikimin yüzde 25’ine kadar destek veriyor. Bu desteğin maksimum miktarı her yıl yeniden değerleme oranına göre artıyor.

Devlet, şu an için 58 bin lira destek ödüyor. Çiftler, farklı hesaplar açarlarsa bu destek 116 bin liraya kadar çıkabiliyor. Ayrıca babalar, 18 yaşından küçük kız çocukları adına da hesap açtırabiliyor.

faizsiz-kredi

EVLİLER İÇİN TAZMİNAT HAKKI

Evlilik, çalışan kadınlar için bir fırsat haline geliyor. Kadınlar, evlendikten sonra 1 yıl içinde başvururlarsa, işten ayrılarak tazminatlarını alabiliyorlar. Bu hak, istifa edenlere verilmiyor, ancak evlilik sebebiyle kadınlara tanınıyor. Başvuru yaparken evlilik cüzdanının bir kopyasını da yanlarında getirmeleri gerekiyor. Ayrıca en az 1 yıl boyunca aynı işyerinde çalışmış olmaları gerekiyor.