Yargıtay kararının ardından Gina Mercimek davasında beraat eden sanık tutuklandı

Yargıtay'ın bozma kararıyla yeniden görülen Gina Mercimek davasında, beraat eden Azittin Altınöz ile Hüseyin Boğuç hakkında tutuklama kararı verildi; duruşma 2 Ekim'e ertelendi.

Yayın Tarihi: 31.07.2026 18:40
Güncelleme Tarihi: 31.07.2026 19:30

Yargıtay kararının ardından Gina Mercimek davasında beraat eden sanık tutuklandı

Yargıtay kararının ardından Gina Mercimek davasında beraat eden sanık tutuklandı

Kilis’te 2023 yılında kaybolduktan sonra bir su kuyusunda ölü bulunan 9 yaşındaki Suriye uyruklu Gina Mercimek davasında, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma kararı sonrası yeniden başlayan yargılamada önemli bir gelişme yaşandı. Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce beraat eden sanık Azittin Altınöz ile hakkında hüküm verilen Hüseyin Boğuç hakkında tutuklama kararı verdi. Duruşma 2 Ekim’e ertelendi.

duruşmada neler yaşandı:

Duruşma, sanıkların cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla katılımıyla gerçekleştirildi. Maktulün ailesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme tutanağına göre, Hüseyin Boğuç önceki savunmalarını tekrarlayarak suçsuz olduğunu belirtti ve tahliyesini talep etti. Başka bir suçtan tutuklu bulunan Azittin Altınöz de suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, daha önce yerel mahkemece beraat kararı verilen Azittin Altınöz ile kasten öldürme, cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından yargılanan Hüseyin Boğuç hakkında tutuklama kararı vererek duruşmayı 2 Ekim tarihine erteledi.

Maktulün avukatı Sümeyye Gökçe duruşma sonrası yaptığı açıklamada, Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararını bozduğunu; beraat eden sanığın da cezalandırılması ve diğer sanığa verilecek cezanın üst sınırdan uygulanması gerektiğine hükmettiğini hatırlattı. Gökçe, her iki sanık hakkında da tutuklama kararı verilmesinin, yeniden başlayan yargılamada "önemli bir gelişme" olduğunu vurguladı.

olayın geçmişi:

Olay, 4 Nisan 2023 tarihinde Kilis Okçular Mahallesi'nde yaşandı. Okula gittikten sonra evine dönmeyen Gina Mercimek için başlatılan arama çalışmalarında, küçük kızın cansız bedeni aynı sokakta bulunan Hüseyin Boğuç'a ait evin avlusundaki su kuyusunda bulundu.

Soruşturma sonucunda, Bölge mahkemesinde Hüseyin Boğuç ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, dosyada yer alan diğer sanık Azittin Altınöz ise beraat etmişti. Maktulün ailesinin itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, beraat kararını ve verilen cezayı hukuka aykırı bularak yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozma kararının ardından başlayan yeniden yargılamada dava 2 Ekim’de devam edecek.

GİNA MERCİMEK CİNAYETİ DAVASINDA YENİ GELİŞME: BERAAT EDEN SANIK TUTUKLANDI

GİNA MERCİMEK CİNAYETİ DAVASINDA YENİ GELİŞME: BERAAT EDEN SANIK TUTUKLANDI

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.