Adli Tıp raporu açıklandı
Silivri Cezaevi'nde 2011 yılında hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan otopsi raporu kamuoyuna sunuldu.
incelemelerin kapsamı:
Raporda, yapılan radyolojik inceleme, ölü muayenesi, otopsi, fethi kabir, radyoaktif inceleme ve alınan örneklerin laboratuvar tetkiklerinin birlikte değerlendirildiği belirtildi. İncelemeler sonucunda Kozinoğlu'nun travmatik tesirle öldüğüne dair tıbbi delil bulunmadığı kaydedildi.
Ayrıca raporda, kişinin zehirlenerek öldüğüne işaret eden bulguların tespit edilmediği vurgulandı; muayenede mide bulantısı, kusma, ishal, mide ve bağırsaklarda kanama ile solunum yollarında alerjik reaksiyon gibi bulgulara rastlanmadığı ve ağır metal düzeylerinin normal sınırlar içinde olduğu ifade edildi.
Fethi kabir işlemi raporda açıklandığı üzere üç adli tıp uzmanı, bir kimyager ve bir otopsi teknikeri nezaretinde gerçekleştirildi.
raporun sonuçları ve ilaç değerlendirmesi:
Hazırlanan değerlendirmede Kozinoğlu'nun ölümünün kalp hastalığı sonucu meydana geldiği sonucuna varıldığı bilgisi yer aldı. Raporda ayrıca, kalp rahatsızlığı başladıktan sonra uygulanan ilaçların ölüm olayına etki veya katkısının bulunmadığı belirtildi.
Soruşturma Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor; Adli Tıp raporundaki tıbbi bulgular soruşturmada belirleyici belge olarak değerlendirilecek.
Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili Adli Tıp raporu çıktı: Ölüm nedeni kalp hastalığı