Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Yapay zekâ yardımıyla ormansızlaştırmayla mücadele edilecek!

Reuben Lai isimli bir iş insanı, ormansızlaşmayla mücadele için yeni bir girişim başlattığını ve aynı zamanda yapay zekâdan da yardım alacaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 15:44
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 15:44

Yapay zekâ yardımıyla ormansızlaştırmayla mücadele edilecek!

Grab ve Singtel'in Digibank'ı GXS'in eski Genel Müdürü ve Bölgesel Strateji Başkanı Reuben Lai, ormansızlaşmayla mücadeleye kapsamında Arkadiah adlı yeni bir girişimin kurucu ortağı oldu.

Lai, sosyal medya platformu LinkedIn'de paylaştığı bir yazıda Arkadiah'ın kurak arazileri yeniden ağaçlandırma ve tarımsal ormancılık vasıtasıyla canlandıran bir doğa teknolojisi şirketi olduğunu paylaştı. Şirket, çalışmaları için uygun alanları belirlemenin yanı sıra bu projelerin etkisini ve ilerlemesini izlemek amacıyla yapay zekâ teknolojisinden yararlanacak.

orman

ORMANSIZLAŞMA KONUSUNDA ÇÖZÜMLER ÜRETECEK

Lai, doğa teknolojileri alanının yakın zamanda 20 milyar ila 30 milyar dolar arasında bir fırsatı temsil edeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Singapur merkezli firma, bu fırsattan yararlanmak için, her yıl ormanlarının en az yüzde 1,2'sini kaybeden ve dünyadaki en yüksek ormansızlaşma oranlarından birine sahip olan Güneydoğu Asya'da çözümler sağlamayı amaçlıyor.

Ayrıca, Arkadiah'ın CEO'su olarak görev yapan Lai yazısında, "Bölgedeki en yüksek kalitede karbon giderme ve biyoçeşitlilik kredileri üretmeyi ve gıda güvenliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Lai, LinkedIn profiline göre geçen yılın temmuz ayından bu yana Arkadiah üzerinde çalışıyor. Şirkette yaklaşık 7 yıl çalıştıktan sonra Kasım 2022'de Grab'den ayrıldı.