Bist 100
10.741,24 0%
DOLAR
32,2 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.508,53 0,82%

Yapay zekâ destekli rüya cihazı geliştirildi!

Bir sinir teknolojisi şirketi yapay zekâyı kullanarak "Inception" filmini gerçeğe dönüştürmeyi planlıyor. Şirket, yapay zekâ teknolojisi sayesinde kişilerin istedikleri rüyayı görmelerini sağlayacak bir cihaz geliştirdi.

Yayın Tarihi: 31.01.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 31.01.2024 16:57

Yapay zekâ destekli rüya cihazı geliştirildi!

Rüya görmeye imkân veren bir cihaz, kulağa bilimkurgu aleti gibi gelse de Prophetic adlı bir şirket yapay zekâyı kullanarak kişilerin istedikleri rüyayı görebileceği “Halo” isimli bir cihaz geliştirdiğini açıkladı. Fakat bu cihazın laboratuvar haricinde işlev görüp görmediği henüz bilinmiyor.

Prophetic, "berrak rüyaları tetikleyebildiğini ve stabilize edebildiğini" iddia ettiği, herhangi bir zararı olmayan, takılabilir bir kafa bandı olarak adlandırdığı Halo'yu denemek için beta kullanıcılarına kayıt açtı.

Öngörülen fiyatı 2 bin dolar olan bu cihaz, Prophetic'in beyin verileri üzerinde eğitilmiş çok modlu yapay zekâ modeli Morpheus-1 üzerinde çalışıyor. Şirket, modelin beynin prefrontal korteks bölgesini uyarmak amacıyla yazılı talimatlardan ziyade ultrason hologramlarını kullanabileceğini öne sürüyor.

yapay zeka

4 SAAT 400’DEN FAZLA BAŞVURU YAPILDI

Kullanıcı, Halo'yu uyumak amacıyla takıyor. Halo, kişinin rüya görmenin gerçekleştiği derin uyku aşaması olarak bilinen REM'e eriştiğini algıladığı zaman, rüya görmeyi sağlamak amacıyla beyne sinyaller göndererek bir dizi emri aktif hale getiriyor.

Prophetic CEO'su ve kurucu ortağı Eric Wollberg, Halo'nun nasıl çalıştığını söylediği bir demoda "Siz kafa bandını takarken otonom bir şekilde gerçekleşecek" dedi.

Wollberg, X'te yaptığı bir paylaşımda, beta programının başlatılmasından yalnızca 4 saat sonra 400'den fazla kişinin başvurduğunu açıkladı.

Şirketin yapay zekâ altyapılı rüya cihazı, berrak rüya görmeyi tetiklemeyi amaçlayan en iddialı ticari ürünlerden biri olarak biliniyor.