Yankı Yemek, FSSC 22000 ile üretimde izlenebilirliği güçlendirdi

Yankı Yemek, FSSC 22000 belgesiyle üretimini uluslararası gıda güvenliği kriterlerine göre belgelendirdi; hammadde‑dağıtıma izlenebilirlik sağlandı.

Yayın Tarihi: 30.10.2026 14:56
Güncelleme Tarihi: 30.10.2026 14:56

Yankı Yemek, FSSC 22000 ile üretimde izlenebilirliği güçlendirdi

Yankı Yemek FSSC 22000 belgesini aldı

Bursa merkezli toplu yemek üreticisi Yankı Yemek, uluslararası kabul gören FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı. Firmanın Kalite Sistem Sorumlusu Leman Uçar, belgenin üretim süreçlerinin uluslararası ölçütlere göre değerlendirilmesi açısından önem taşıdığını vurguladı.

belgenin kapsamı ve önemi:

FSSC 22000, ISO 22000 temeli üzerine sektöre özgü üretim şartlarını ve ilave gıda güvenliği gerekliliklerini ekleyen bir belgelendirme sistemi olarak tanımlanıyor. Yankı Yemek, bu belgeyle yalnızca son ürünü denetlemek yerine; hammadde alımından hazırlığa, üretimden dağıtıma kadar tüm aşamalarda uyguladığı sistemlerin bağımsız bir değerlendirmeden geçtiğini belgeledi.

tesis ve üretim kapasitesi:

Şirket, Bursa Çalı Sanayi Bölgesi’ndeki 4.500 metrekarelik tesisinde günlük 25.000 kişilik üretim kapasitesine sahip olarak faaliyet gösteriyor. Yankı Yemek, taşıma yemek hizmetlerinin yanı sıra müşterilerinin tesislerinde yerinde üretim de gerçekleştiriyor. Firma daha önce kalite, çevre ve gıda güvenliği süreçlerinde ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 22000 belgelerine sahipti; FSSC 22000 bu portföye sektör odaklı ek gereklilikleri dahil etmiş oldu.

Leman Uçar, toplu yemek üretiminde kontrollerin sadece yemek hazırlandıktan sonra yapılmadığını, tüm tedarik ve üretim zincirinin izlenebilirliğinin belgenin temel kazanımlarından biri olduğunu belirtti. Şirket, belgeyle birlikte izlenebilirlik, risk yönetimi ve süreç kontrol mekanizmalarını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

BURSA’DA TOPLU YEMEK ÜRETİMİ YAPAN YANKI YEMEK, FSSC 22000 GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEMİ BELGESİ’Nİ ALDI....

BURSA’DA TOPLU YEMEK ÜRETİMİ YAPAN YANKI YEMEK, FSSC 22000 GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEMİ BELGESİ’Nİ ALDI. FİRMANIN KALİTE SİSTEM SORUMLUSU LEMAN UÇAR, BELGENİN ÜRETİMDE UYGULADIKLARI GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEMİNİN ULUSLARARASI ÖLÇÜTLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ OLDUĞUNU BELİRTTİ.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.