Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Yabani dizisi Şebnem kimdir, nereli? Yabani Şebnem'in gerçek ismi ve rol aldığı diziler

Yabani dizisinde Şebnem karakterini canlandıran Şebnem Hassanisoughi Bilgiç, genç yetenekler arasında dikkat çeken bir oyuncu ve yönetmen yardımcısıdır. Azeri kökenli olan Bilgiç, eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Sahne sanatlarına olan ilgisi ve yeteneğiyle birçok tiyatro, sinema ve dizi projesinde yer almıştır. Özellikle Vatanım Sensin dizisinde canlandırdığı Eftelya rolüyle tanınan Bilgiç, Yabani dizisindeki performansıyla da beğeni toplamaktadır. Şebnem Hassanisoughi Bilgiç, hem oyunculuk hem de yönetmenlik kariyerinde önemli adımlar atmış bir sanatçıdır. Peki Yabani dizisi Şebnem kimdir?

Yayın Tarihi: 19.12.2023 15:25
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 15:25

Yabani dizisi Şebnem kimdir, nereli? Yabani Şebnem'in gerçek ismi ve rol aldığı diziler

Yabani dizisinde Şebnem karakterini canlandıran Şebnem Hassanisoughi Bilgiç, Türk ve İran kökenli başarılı bir oyuncu ve yönetmen yardımcısıdır. İstanbul'da 7 Aralık 1985 tarihinde doğan Bilgiç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı'ndan mezun olmuştur. Ardından Kadir Has Üniversitesi'nde Film ve Drama Yüksek Lisans Programı'nda eğitim almıştır.

yabani

Bilgiç, tiyatro kariyerine 2008 yılında Rita'nın Şarkısı adlı oyunla başlamış ve birçok tiyatro projesinde yer almıştır. Televizyon kariyerine 2007 yılında Sessiz Gemiler dizisiyle adım atmış, ardından birçok dizi projesinde rol almıştır. Sinema kariyerine ise 2011 yılında Geriye Kalan filmiyle başlamış ve bu filmdeki performansıyla birçok ödül kazanmıştır.

Şebnem Hassanisoughi Bilgiç'in eşi Ahmet Kenan Bilgiç'tir, ve çift 2006 yılında evlenmiştir. Oyuncu ayrıca müzikle de ilgilenmekte olup gitar, bateri ve mızıka çalabilmektedir. Şebnem Hassanisoughi Bilgiç, Yabani dizisinde Şebnem karakteriyle izleyicilerle buluşmaktadır.

yabani