Bist 100
10.561,24 2%
DOLAR
32,29 0,05%
EURO
35,04 -0,15%
ALTIN
2.466,41 0,51%

WhatsApp sesli mesajları artık metne dönüştürülebilecek

Uzunca bir süredir iOS’ta mevcut olan WhatsApp özelliği Android’e geliyor. WhatsApp’ın Android sürümü çok yakından sesli mesajları metne dönüştürme özelliğine kavuşacak.

Yayın Tarihi: 20.03.2024 15:09
Güncelleme Tarihi: 20.03.2024 15:09

WhatsApp sesli mesajları artık metne dönüştürülebilecek

WhatsApp, uzun bir süredir iOS platformunda bulunan sesli mesajları metne dönüştürme özelliğini artık Android kullanıcılarına da sunuyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp'ın Android sürümü, sesli mesajları otomatik olarak metne dönüştürebilecek. WhatsApp, sürekli olarak yeni özellikler ekleyerek ve güncellemeler yaparak kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Transkript özelliği, sesli mesajları metne dönüştürerek kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu özellik, iOS'a gelmesinin ardından bir yıl sonra nihayet Android'e de geliyor ve WhatsApp kullanıcılarının iletişim deneyimini daha da zenginleştiriyor. İşte tüm ayrıntılar...

WhatsApp,

WHATSAPP İOS PLATFORMU ÜZERİNDEN SESLİ MESAJLARI METNE DÖNÜŞTÜRME ÖZELLİĞİNİ ANDROİD KULLANICILARI İÇİN SUNACAK!

WhatsApp'ın Android'e getirdiği yeni özellik, Mayıs 2023'ten bu yana iOS platformunda bulunan WhatsApp transkriptleri. Bu özellik, kullanıcıların gönderdikleri sesli mesajları otomatik olarak metne dönüştürerek iletişimde kolaylık sağlıyor. Sesli mesajları metne çevirme işlemi, cihazın konuşma tanıma özelliğini kullanarak gerçekleştiriliyor ve uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Bu özellik özellikle, sesli mesajı dinlemek mümkün olmadığında kullanışlı olabilir. Ancak, bazı sınırlamaları bulunuyor. 

Örneğin, metne dönüştürme özelliği her zaman doğru sonuç vermeyebilir ve mesaj iki dakikadan uzunsa bu özellik çalışmaz. Uzun mesajlarda transkripti görebilmek için sesli mesajın üzerindeki "Metne çevir" butonuna dokunmak gerekmektedir. Bu özellik, WhatsApp kullanıcılarının iletişim deneyimini daha da zenginleştiriyor ve metin formatında iletişimi kolaylaştırıyor.

WhatsApp'ın Android için beta 2.24.7.8 güncellemesiyle gelen yeni özellik, normal sürüme ne zaman geleceği henüz belirsiz. Ancak, bu özelliğe erişmek isteyen kullanıcıların 150MB yeni uygulama verisi indirmesi gerekecek. Öte yandan, iOS kullanıcıları sesli mesaj transkriptlerini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Ayarlar > Sohbetler > Sesli Mesaj Transkriptleri bölümüne gitmeliler. Özellik ayrıca çalışabilmesi için "Hey Siri" özelliğinin etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Ancak, bu özelliğin ne zaman tam sürüme geleceği belirsizliğini koruyor.