Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

KOSGEB’den girişimcilere müjde! İş sahibi olmak isteyenler kaçırmayın

Girişimcilik Destek Programını revize eden KOSGEB, yeni güncellemelerini duyurdu. Yenilenen programda destek üst limitleri yükseltilirken, daha fazla girişimciye şans verileceği belli oldu. İşte KOSGEB'in yeni girişimci programı...

Yayın Tarihi: 17.05.2024 10:46
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 10:46

KOSGEB’den girişimcilere müjde! İş sahibi olmak isteyenler kaçırmayın

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Girişimcilik Destek Programı'nı yeniden düzenledi ve destek üst sınırını 375 bin liradan 2 milyon liraya yükseltti. Bu önemli güncellemenin detayları da aktarılırken kimlerin destekten faydalanabileceği belli oldu. Peki KOSGEB’in yeni girişimci destek programından kimler faydalanabiliyor? İşte KOSGEB yeni Girişimcilik Destek Programı ve detayları… 

Yeni bir duyuru yapan KOSGEB, müjdeli haberi verdi. İş kurmak isteyenler işçin kesenin ağzını sonuna kadar açan KOSGEB, üst sınırı 2 milyon liraya kadar yükseltti. Gençlerin ve girişimi olanların faydalanabileceği destek paketinin detaylarını da açıklayan KOSGEB, bu kapsamda şartları sağlayan herkesin girişimci desteği alabileceğini vurguladı. 

Girişimcilik Destek Programı, artık 'İş Kurma Desteği' ve 'İş Geliştirme Desteği' olmak üzere iki temel başlıktan oluşuyor. Bu kapsamda güncelleme yapan KOSGEB, iki ana ayrı başlıkta incelenen bu desteklerin şartlarını da açıkladı. İşte İş kurma desteği ve iş geliştirme desteği…

KOSGEB İş Kurma Desteği

KOSGEB’in İş Kurma Desteği kapsamında girişimcilere, geri ödemesiz olarak kuruluş ve personel desteği sunulmaktadır. Gerçek kişi statüsünde işletme kuranlara 10 bin lira, sermaye şirketi statüsünde işletme kuranlara ise 20 bin lira kuruluş desteği sağlanmaktadır. Ayrıca genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olan girişimcilere ek 10 bin lira kuruluş desteği verilmektedir. 

kosgeb

Destek kapsamında, işletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi şartıyla, işletmenin personel giderlerine de 3 yıl boyunca çalışanı başına 1 aylık brüt asgari ücret tutarında destek sağlanacaktır. Başvuru yapacak girişimcilerin işletmelerini en fazla 1 yıl önce kurmuş olmaları gerekmektedir.

KOSGEB İş Geliştirme Desteği

Bu destek kapsamında ise girişimcilere, 1,5 milyon liraya kadar olan projelerine yüzde 80 geri ödemeli destek verilmektedir. Bu destek miktarına genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olan girişimciler için ek 150 bin lira daha ekleniyor. Destek kapsamında, işletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve çeşitli hizmet alımlarına destek sağlanıyor. Başvuracak girişimcilerin işletmelerini en fazla 3 yıl önce kurmuş olmaları gerekiyor.

Desteklenen sektörler ve geri ödeme koşulları neler? 

KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren tüm işletmeler, bu destek programından yararlanabilecekler. Geri ödemeli destekler için faiz ve komisyon uygulanmayacak olup, geri ödemeler, 36 aylık bir program süresinin ardından başlayacaktır.

KOSGEB İş Kurma ve İş Geliştirme desteği başvurusu nasıl yapılır? 

İş Kurma Desteği için başvurular sürekli olarak kabul ediliyor olacak. Ancak, İş Geliştirme Desteği'ne başvurular yılın belirli dönemlerinde yapılabilecektir. İlk başvuru dönemi ise 10 Mayıs-28 Haziran 2024 tarihleri arasında olacaktır.