Walter Strauss Uluslararası Koro Şefliği Masterclass 10’uncu Yılı: Devlet Çoksesli Korosu Ankara’da 25-31 Ocak 2026’da Katılımcıları Ağırlıyor

Devlet Çoksesli Korosu'nun 2016'dan bu yana düzenlediği Walter Strauss Masterclass, 25-31 Ocak 2026'da 10. yılını kutluyor; 35 şehirden 450'den fazla şef katılıyor.

Yayın Tarihi: 13.01.2026 13:21
Güncelleme Tarihi: 13.01.2026 13:21

Walter Strauss Uluslararası Koro Şefliği Masterclass 10’uncu Yılı: Devlet Çoksesli Korosu Ankara’da 25-31 Ocak 2026’da Katılımcıları Ağırlıyor

Walter Strauss Uluslararası Koro Şefliği Masterclass 10’uncu yılını kutluyor

Devlet Çoksesli Korosu tarafından 2016 yılında başlatılan Walter Strauss Uluslararası Koro Şefliği Masterclass, bu yıl 10’uncu kez düzenleniyor. Avrupa ile doğrudan bağlantı kuran yapısı sayesinde masterclass, Avrupa Korolar Birliği üyeliğinin sağladığı olanaklar çerçevesinde her yıl farklı ülkelerden katılımcıları Ankara’da buluşturuyor. Etkinlik bu yıl 25-31 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Avrupa Korolar Birliği tarafından önerilen dört prestijli masterclass arasında yer alması planlanıyor.

Eğitim yapısı ve programın niteliği

Masterclass, genç koro şeflerine Devlet Çoksesli Korosu ile birebir çalışma fırsatı sunarak sahne pratiğine dayalı bir eğitim programı sağlıyor. Katmanlı bir eğitim yaklaşımı benimsendiği belirtilen etkinlikte, deneyim düzeylerine göre biçimlenen içerik sunuluyor: başlangıç ve orta seviye katılımcılar için koro şefliği atölye çalışmaları; ileri düzey adaylar için ise ustalık sınıfı oturumları planlanıyor. Bu yapı, katılımcıların hem teknik hem de pratik yönlerini geliştirmeye odaklanıyor.

Katılımcılar, konuk şef ve hedefler

2026 yılı programının konuk şefi olarak öne çıkan Zoltan Pad, Macar Radyosu Korosu şefi olarak Orta Avrupa koro geleneğini temsil eden çalışmalarıyla biliniyor. Etkinlik, Türkiye’nin 35 farklı şehrinden gelen yaklaşık 450 şef adayını bir araya getirerek, koro müziği alanında sürdürülebilir bir eğitim ve paylaşım ortamı oluşturmayı hedefliyor. Genç şeflerin sahne deneyimi kazanması, ağ kurması ve uluslararası uygulamalarla doğrudan temas kurması bu programın öncelikli çıktıları arasında yer alıyor.

Walter Strauss Uluslararası Koro Şefliği Masterclass, hem Türkiye içindeki koro eğitiminin kapasitesini güçlendirmeyi hem de Avrupa ile sürekli bir kültürel ve mesleki etkileşim alanı oluşturmayı amaçlıyor.

DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU’NUN 2016 YILINDA HAYATA GEÇİRDİĞİ WALTER STRAUSS ULUSLARARASI KORO ŞEFLİĞİ...

DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU’NUN 2016 YILINDA HAYATA GEÇİRDİĞİ WALTER STRAUSS ULUSLARARASI KORO ŞEFLİĞİ MASTERCLASS 10’UNCU YILINI KUTLUYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.