Özellikle havaların gün geçtikçe soğuması; bu hafta bir çok şehirde havaların 0°’nin altına düşmesi hastalıklara da beraberinde getirecektir. İşte tam bu noktada sizlere şifa deposu harika bir sebze çorbası tarifiyle geldik. Kesinlikle vitamin deposu olan bu sebze çorbasını bayılarak yiyeceksiniz. Tüm komşularınıza sevdiklerinize bu çorbanın tarifini vermeye hazır olun! Herkes bu soğuk günlerde bol vitaminli, soğuk algınlıklarının şifasını bu sebze çorbasından bulacak. İşte dillere destan lezzetli mi lezzetli sebze çorbası tarifi...
SEBZE ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 tane kabak
- 1 tane patates
- 1 tane havuç
- 5-6 dal pırasanın yeşil yaprakları
- 1 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde domates salçası
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde biber salçası
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde zerdeçal
- 1 çay kaşığı ölçüsünde pul biber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde nane
- 1 litre su
SEBZE ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta sebzelerinizi ince ince doğrayın.
- Tencerenin içerisine yağınızı ekleyin.
- Yemeklik şekilde doğramış olduğunuz kuru soğanınızı alarak kavurma işlemine başlayın.
- Salçaları ekleyerek birkaç tur daha kavurup, doğranmış olduğunuz sebzeleri ilave edin.
- Daha sonra kavurmaya devam edin.
- Çorbanın suyunu ve baharatlarını ilave ederek kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynayınca ise kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- Daha sonra çatal yardımıyla sebzelerin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edip yumuşadıysa çorbanızı blenderdan geçirebilirsiniz.
- Üzerine nane serpmeyi de unutmayın.